TMB impugnarà els serveis mínims marcats per la vaga del metro de dissabte a dimecres
TMB impugnarà els serveis mínims marcats per la vaga del metro de dissabte a dimecres
Barcelona

TMB impugnarà els serveis mínims marcats per la vaga de metro de dissabte a dimecres

Creuen "totalment insuficients" uns serveis mínims del 33% el cap de setmana i del 40% en hores punta i 20% la resta de la jornada els dies laborables

RedaccióActualitzat

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal, ha assegurat que impugnaran els serveis mínims decretats per la Generalitat per a les vagues de metro convocades des d'aquest dissabte fins dimecres vinent. Vidal qualifica "d'irresponsabilitat per part de la Generalitat" aquests serveis mínims.

Mercedes Vidal considera "totalment insuficients" els serveis mínims marcats:

- Un de cada tres combois en circulació el cap de setmana

- 40% del servei en hores punta de dilluns a dimecres

- 20% del servei la resta d'hores de dilluns a dimecres

Vidal ha explicat que TMB va traslladar a la Generalitat un informe elaborat després de les últimes jornades de vaga de dilluns 30 de maig al 2 de juny en què advertia  que els serveis mínims (els mateixos que ara s'han fixat per als dies laborables) van provocar "moltes afectacions que la ciutadania va patir en primera persona".

Vidal ha criticat que la Generalitat hagi decretat aquests serveis mínims en les dues últimes convocatòries d'aturades, quan anteriorment havia fixat el 50% en hores punta i el 30% a la resta, en un canvi de criteri que considera "inexplicable". Per Vidal, el 50% del servei de metro "permet un equilibri entre el dret de vaga i el dret a la mobilitat de la ciutadania".

La regidora de Mobilitat ha recomanat als ciutadans que utilitzin mitjans de transport alternatius i ha avisat que "és molt possible que s'hagin de tancar estacions per evitar problemes de seguretat".

Anar al contingut