Barcelona

TMB denuncia l'agressió a un conductor i nous sabotatges però manté les negociacions

A poques hores que comencés la vaga indefinida dels conductors d'autobusos de Barcelona, l'empresa TMB ha denunciat l'agressió a un conductor per part de dos desconeguts i nous casos de sabotatges. Això no ha impedit, però, que empresa i sindicats es trobessin en una reunió "in extremis" per mirar d'evitar l'aturada. La direcció de TMB ha fet una nova proposta de descansos als conductors, que els sindicats CGT i Actub, convocants de l'aturada, troben insuficient. Tot i això, fonts sindicals reconeixen que s'han acostat posicions i les parts continuen negociant al Departament de Treball.

Actualitzat

La direcció de TMB i els cinc sindicats membres del comitè d'empresa estan reunits des de les set de la tarda amb una nova proposta de l'empresa sobre la taula per intentar desbloquejar el conflicte que els enfronta des de fa mesos.

La proposta recull, entre altres coses, que els treballadors puguin cobrar deu dels trenta minuts de descans diaris, mentre que els sindicats volen cobrar els trenta minuts d'entrada. La guerra d'horaris i descansos, doncs, sembla que continuarà, tot i que fonts sindicals reconeixen que s'han acostat posicions i no descarten que es pugui arribar a un principi d'acord. Qualsevol decisió però, l'haurà de ratificar dimarts l'assemblea informativa de treballadors convocada amb motiu de l'inici de la vaga indefinida.

Precisament la CGT, un dels sindicats convocants de la vaga, va assegurar la setmana passada que, encara que en aquesta trobada s'arribés a un acord, mantindrà les aturades, almenys dimarts, per celebrar aquesta assemblea i que siguin els treballadors els que votin si volen continuar les mobilitzacions o acceptar l'oferta.

Per la seva banda, TMB reitera que aquesta vaga indefinida és il·legal i ja ha presentat la documentació necessària a la justícia perquè així ho decreti.

Un pacte aquest dilluns suposaria el final de mesos de conflicte laboral que ja ha suposat 17 dies de vaga i més de 200 actes de sabotatge. Aquest divendres, una trentena de màquines validadores de bitllets dels autobusos van ser sabotejades amb la introducció a les ranures per marcar les targetes de productes diversos, un acte que s'ha repetit aquest dilluns en tres màquines més. La Conselleria de Treball participa com a mediadora en la reunió entre la direcció i els sindicats.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut