El patrimoni arquitectònic dels usuaris

Has visitat fa poc algun monument interessant de Catalunya que vulguis compartir amb els usuaris d'<b>El Meu 3cat24?</b> T'agrada descobrir noves construccions històriques que tenen una especial rellevància en la història del país? A El Meu 3cat24 volem fer un recull de les millors imatges i experiències dels usuaris sobre els edificis més emblemàtics de Catalunya.
El patrimoni arquitectònic dels usuaris
Urbanisme, història i cultura.

El patrimoni arquitectònic dels usuaris

Has visitat fa poc algun monument interessant de Catalunya que vulguis compartir amb els usuaris d'El Meu 3cat24? T'agrada descobrir noves construccions històriques que tenen una especial rellevància en la història del país? A El Meu 3cat24 volem fer un recull de les millors imatges i experiències dels usuaris sobre els edificis més emblemàtics de Catalunya.
Actualitzat
A través de les aportacions, imatges, vídeos i experiències dels lectors volem recomanar el bo i millor de la cultura arquitectònica i del patrimoni cultural que s'amaga a Catalunya: esglésies, castells, claustres, parròquies, estàtues... Tots aquells tresors de l'urbanisme català que siguin singulars i significatius, i que vulguis compartir amb nosaltres!

L'usuari ‘tenjiro' ens suggereix visitar la font del claustre del monestir de Poblet, a la comarca de la Conca de Barberà, una construcció octogonal dins un conjunt monumental que Josep Pla ja va qualificar de "món ple de formes, de tradicions i de símbols". El monestir, construït al segle XII, segueix l'estil arquitectònic romànic amb ampliacions i remodelacions d'arquitectura cistercenca del segle XIII.

'Bomberspobla' també ens recomana una visita encisadora: el complex Torre Mauri, a la Pobla de Segur. Aquest conjunt d'edificacions històriques són un clar exponent del modernisme a la zona del Pallars, i està format per dos edificis de principis del segle XX: el molí de l'Oli de Sant Josep i la Casa Mauri, una antiga torre d'estiueig.


Volem que ens ajudis a conèixer el patrimoni monumental de Catalunya, aquells racons històrics que tens a prop de casa o que encara no són gaire coneguts. Explica'ns les sensacions que has tingut en visitar-los, el període històric de l'edificació, la seva importància arquitectònica o simplement per què els recomanaries a les persones.


*** Si fa poc has visitat un monument interessant de Catalunya envia'ns les fotos i explica'ns la teva experiència o alguna anècdota que t'hagi cridat l'atenció.