Una monja mira el carrer des de l'interior de La Milagrosa (Foto: EFE)
Una monja mira el carrer des de l'interior de La Milagrosa (Foto: EFE)
Madrid

Incendi a la clínica La Milagrosa: "El rei està al cas de tot i tranquil"

El foc ha obligat a desallotjar la primera planta de la clínica i hi hauria almenys 3 ferits per inhalació de fum. L'incendi ha començat arran de l'explosió de dues bombones d'oxigen a la planta baixa. L'ala on es troba el rei no s'ha vist afectada.

RedaccióActualitzat
Ensurt a la clínica madrilenya La Milagrosa, on es troba ingressat el rei Joan Carles. Un incendi i la posterior explosió de dues bombones d'oxigen han obligat a desallotjar la primera planta del centre durant unes hores.

L'accident ha passat cap a tres quarts de 8 del matí a la planta baixa d'un edifici annex a la clínica on s'emmagatzema l'oxigen que se subministra als pacients. Cinc persones han resultat ferides. Es tracta de dos bombers i tres operaris, que han estat atesos per inhalació de fum i cremades provocades pel vapor d'aigua. Quatre pacients de la Unitat de Cures Intensives han estat traslladats per precaució.

No ha quedat afectada per l'explosió la zona on està ingressat el rei Joan Carles, que ha seguit amb normalitat la recuperació de l'operació de dues hèrnies discals.

La delegada del govern a Madrid, Cristina Cifuentes, ha assegurat que el rei està "al cas de tot" i "tranquil", després d'haver estat informat dels detalls d'aquest incident. Cifuentes ha subratllat que l'incendi ha estat "absolutament fortuït", però la policia científica encara investiga les causes exactes de l'incendi, originat en un annex de la clínica, molt allunyat de la zona on el monarca està ingressat.

En una improvisada roda de premsa a les portes de l'hospital, la delegada del govern ha explicat que a conseqüència del "petit incendi", com ha remarcat, s'ha produït l'explosió de dues bombones d'oxigen emmagatzemades, al contrari del que s'ha explicat en un primer moment, quan s'ha apuntat que havia estat aquesta explosió la causa del foc.

Tot i que durant el desplegament de l'operatiu policial s'ha impedit el pas dels treballadors a l'interior de la clínica, la delegada ha explicat que en aquests moments "la clínica funciona amb total normalitat".
Anar al contingut