Futbol

Tito Vilanova, una vida lligada al Barça

Tito Vilanova es va formar a la Masia i va destacar com a migcampista amb l'equip juvenil del Barça sota les ordres de Carles Rexach. Nascut a Bellcaire d'Empordà, el 17 de setembre de 1968, va arribar fins al filial blaugrana però no va poder pujar al primer equip. Va jugar al Figueres, al Celta, el Lleida i la Gramenet. La seva carrera com a entrenador la va fer al Barça, primer al costat de Guardiola, i després al capdavant com a primer tècnic

Actualitzat
  • ANÀLISI
  • Xavi Lemus
    Per Xavi Lemus

Tito Vilanova es va formar a la Masia i va destacar com a migcampista amb l'equip juvenil del Barça sota les ordres de Carles Rexach. Nascut a Bellcaire d'Empordà, el 17 de setembre de 1968, va arribar fins al filial blaugrana però no va poder pujar al primer equip. Les actuacions en el millor Figueres de la història li van obrir les portes de la màxima categoria amb el fitxatge pel Celta de Vigo. Després va jugar, entre altres, amb el Lleida i la Gramenet, on va penjar les botes.

Després de passar per l'estructura tècnica del Figueres i el Terrassa, la seva carrera va fer un salt quan Guardiola el va convertir en la seva mà dreta l'any 2007. Del Barça B van passar a dirigir el primer equip, una temporada després, i van liderar l'etapa més gloriosa del club català. En quatre campanyes, 14 títols de 19 possibles, amb dues Champions i tres Lligues.

La marxa de Guardiola li va permetre assumir el paper principal en la direcció de l'equip. El tècnic empordanès va mantenir el mateix estil de joc i, malgrat la malaltia que el va apartar de les banquetes durant molts partits, va seguir fent història. El Barça es va proclamar campió de la Lliga 2012-2013. La Lliga de la millor primera volta i dels 100 punts que Vilanova va celebrar al costat d'Éric Abidal i que sempre serà recordada com "la Lliga de Tito".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut