El director artístic del Teatre Bolxoi, Serguei Filin, en una imatge d'arxiu després de l'atac.
El director artístic del Teatre Bolxoi, Serguei Filin, en una imatge d'arxiu després de l'atac. (Foto: Reuters)
Moscou

Tiren àcid a la cara del director artístic del teatre Bolshoi

Un assaltant emmascarat ha atacat Sergei Filin, que últimament havia rebut amenaces. Els metges estan preocupats per la vista de l'artista, perquè els ulls són la part que té més afectada, i calculen que trigarà com a mínim mig any per recuperar-se de les cremades.

RedaccióActualitzat
El director artístic de la companyia de ballet del teatre Bolshoi de Moscou, Sergei Filin, ha ingressat aquest divendres en un hospital "amb cremades greus" a la cara després que un assaltant emmascarat el ruixés amb un líquid no identificat, molt probablement algun tipus d'àcid, segons han informat les autoritats russes. L'atac s'ha fet a la matinada, quan la víctima estava a punt d'entrar al seu pis. Segons mitjans russos, els metges estan preocupats per la vista de Filin, perquè els ulls són la part que té més afectada. Els metges calculen que l'artista trigarà com a mínim mig any per recuperar-se de les cremades.

Els companys de Filin al teatre, un dels més importants del món, relacionen l'atac amb la seva activitat professional: "Sergei sempre ha estat amenaçat, des que va assumir el càrrec. Abans de la seva arribada també rebien pressions els predecessors. Mai havíem pensat que la guerra pels papers, no pel petroli o propietats, pogués arribar a aquests extrems criminals", ha lamentat la cap de premsa del Bolshoi, Katerina Novikova. Aquest dijous algú va punxar les rodes del cotxe de Filin i els seus col·legues asseguren que rebia trucades de telèfon amenaçant-lo.




Anar al contingut