Tina Vallès, en una imatge d'arxiu
Tina Vallès, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Tina Vallès, segon premi Anagrama de novel·la per "La memòria de l'arbre"

Actualitzat

El segon premi Anagrama de novel·la en català ja té guanyador: És l'escriptora barcelonina Tina Vallès, per la novel·la titulada "La memòria de l'arbre", que convida el lector a mirar la vida quotidiana a través dels ulls d'un nen.

L'any 2012 ja va obtenir el Premi Mercè Rodoreda pel recull de narracions "El parèntesi més llarg", i aquest últim any ha publicat un conte per a nens, "Totes les pors", i un àlbum il·lustrat, "Bocabava".

Tina Vallès també és traductora, correctora i editora del portal de contes "Paper de vidre". Va publicar les seves primeres novel·les a l'editorial Labreu, "L'aeroplà del Raval", l'any 2006, i "Un altre got d'absenta", el 2012. Ara, el premi Anagrama pot significar la seva consolidació en el panorama literari català.

La prestigiosa editorial, per desig i iniciativa expressa del seu fundador, Jorge Herralde, va instaurar l'any passat aquest guardó, el primer en català de la llarga història d'Anagrama.

El guanyador de la primera edició va ser l'escriptor i periodista Albert Forns, per la novel·la "Jambalaia", i en aquella ocasió el premi també va tenir finalista, que va ser la periodista i escriptora Anna Ballbona per l'obra "Joyce i les gallines".

Anar al contingut