Puigdemont, en la manifestació independentista del 7 de desembre a Brussel·les (Reuters)
Puigdemont, en la manifestació independentista del 7 de desembre a Brussel·les (Reuters)

"Time" inclou Puigdemont entre els "fugitius geopolítics" més buscats de l'any

La revista recorda que Puigdemont va promoure un referèndum contrari a la Constitució i va marxar a Brussel·les "davant possibles càrrecs de rebel·lió i sedició"

Actualitzat

La revista nord-americana "Time" ha inclòs Carles Puigdemont, president de la Generalitat cessat amb l'aplicació de l'article 155, entre els cinc "fugitius geopolítics" més buscats del 2018. Puigdemont comparteix aquest curiós rànquing amb el fundador de Wikileaks, Julian Assange; el turc Fethullah Gülen, l'exprimer ministre de Kosovo Ramush Haradinaj i el georgià Mikhaïl Saakaixvili.

 

 

El 130è president de la Generalitat encapçala l'article dels cinc fugits que han "captat" l'atenció internacional segons el setmanari, que descriu la situació política a Catalunya i recorda que Puigdemont va promoure un referèndum "sense tenir en compte el que diu la Constitució".

 

"Davant possibles càrrecs de rebel·lió i sedició, Puigdemont va volar a Brussel·les i des d'aleshores s'ha mantingut allà"

 

A més, la publicació comenta la voluntat del cap de llista de Junts per Catalunya de ser investit a distància i, segons "Time", "governar per Skype, a la qual cosa Madrid ha dit que no". La publicació conclou que el resultat de les eleccions del 21 de desembre demostra que el moviment independentista "no ha desaparegut".

 

"Potser algun dia Madrid es veurà obligat a permetre un referèndum legal, hi hagi o no Puigdemont liderant el moviment"

 

Juntament amb Puigdemont, la revista també destaca Julian Assange, reclòs a l'ambaixada de l'Equador a Londres des de mitjans de 2012 i que en els darrers mesos també ha destacat opinant amb freqüència sobre la situació política catalana.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut