El secretari d'Estat nord-americà, Rex Tillerson
El secretari d'Estat nord-americà, Rex Tillerson
Washington

Tillerson: "Els americans poden dormir tranquils"

El secretari d'Estat dels EUA emet un missatge tranquil·litzador davant la tensió dels últims dies entre Washington i Pyongyang

Actualitzat

El secretari d'Estat dels Estats Units, Rex Tillerson, ha enviat un missatge de calma davant la tensió dels darrers dies entre Washington i Pyongyang. En unes declaracions que moderen les recents paraules de Donald Trump, el cap de la diplomàcia nord-americana ha assegurat que "els nord-americans poden dormir tranquils" perquè res del que ha passat en les últimes 24 hores indica un "canvi dramàtic" en la posició militar nord-coreana.

El president dels Estats Units va advertir aquest dimarts el règim nord-coreà que s'enfrontarà a "foc i fúria" si continua la seva carrera nuclear. Pyongyang li ha respost aquest dimecres amenaçant d'atacar la base nord-americana de l'illa de Guam, al Pacífic. I, precisament cap a Guam s'ha dirigit Tillerson aquest dimecres, en una parada no prevista després de visitar Tailàndia i les Filipines.

Dalt de l'avió, Tillerson ha apostat per un "diàleg amb les expectatives adequades" com a única sortida amb Corea del Nord:

"El que el president està fent és enviar un missatge fort a Corea del Nord en un llenguatge que Kim Jong-un pugui entendre, perquè no sembla entendre el llenguatge diplomàtic."

Per la seva banda, però, Trump no afluixa. En un missatge a Twitter, el president dels EUA ha afirmat que la seva "primera ordre" com a president va ser "renovar i modernitzar l'arsenal nuclear", tot i que ha desitjat "no haver d'utilitzar mai" aquest arsenal:

 


En la mateixa línia que Trump, el cap del Pentàgon, James Mattis, ha dit que si Pyongyang pren decisions "equivocades" s'arrisca "al seu final, al del seu règim i a la destrucció del seu poble". En un comunicat, Mattis assenyala que Corea del Nord està "extremadament superada" militarment pels EUA i perdria "tota carrera armamentística o conflicte que iniciï".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut