Ciclisme

Thor Hushovd s'imposa a l'etapa pròleg i es vesteix el mallot groc de líder del Tour

El noruec Thor Hushovd és el primer líder del Tour de França. El ciclista del Crédit Agricole s'ha imposat en l'etapa pròleg de la ronda francesa, disputada a Estrasburg. Sobre un recorregut de 7,1 quilòmetres, el corredor noruec ha aturat el crono en 8 minuts i 17 segons, tan sols 73 centèsimes per davant del segon classificat, que ha estat el nord-americà George Hincapie. L'espanyol Alejandro Valverde s'ha situat en cinquena posició, a tan sols 4 segons de Hushovd. El noruec defensarà el mallot groc de líder en la primera etapa de la ronda francesa, amb sortida i arribada també a Estrasburg i un recorregut total de 184 quilòmetres.

Actualitzat

Després de la commoció generada per l'exclusió de diversos dels favorits de la disputa del Tour de França, la ronda francesa ha arrencat a Estrasburg amb una etapa pròleg sobre una distància de 7,1 quilòmetres. El primer mallot groc del Tour ha estat per a un especialista en aquest tipus de proves, el noruec del Crédit Agricole Thor Hushovd. Amb un temps de 8 minuts i 17segons, Hushovd ha rodat a una velocitat mitjana de 51,429 quilòmetres per hora.

El triomf del noruec, però, ha perillat fins a l'últim moment, i de fet el marge sobre el segon classificat, el nord-americà George Hincapie, ha estat de tan sols 73 centèsimes. Un altre nord-americà, David Zabriskie -de l'equip CSC-, ha estat tercer, amb 8 minuts i 21 segons, el mateix temps que el quart classificat, l'alemany Sebastian Lang -del Gerolsteiner- i que el primer espanyol, Alejandro Valverde, el cap de files de l'Illes Balears, cinquè a la general.

L'absència d'homes com Basso, Ullrich, Vinokurov o Mancebo ha planat, com no podia ser de cap altra manera, per sobre del desenvolupament de l'etapa pròleg. Dels teòricament favorits de cara a la classificació general final de la ronda francesa, ha estat Valverde el que ha aconseguit una millor classificació.

La primera etapa del Tour de França no marxa de la regió d'Alsàcia. De fet, té la sortida i arribada a Estrasburg mateix, això sí, després de recórrer 184 quilòmetres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut