Estats Units

"The Washington Post" guanya sis guardons i s'esdevé en el gran triomfador dels Pulitzer

El diari "The Washington Post" ha estat el gran triomfador de l'edició del 2008 dels Premis Pulitzer amb sis distincions. El rotatiu ha rebut, entre d'altres, el premi al Servei Públic, per un reportatge sobre els veterans de guerra a l'hospital Walter Reed, i a la redacció d'aquest rotatiu per la cobertura de la massacre de Virgínia. Un altre diari, "The New York Times", s'ha endut dos Pulitzer, els premis que atorga la Universitat de Colúmbia, que també ha distingit Bob Dylan. D'altra banda, per primer cop en la història dels Pulitzer, un escriptor hispà s'ha endut el premi a la millor novel·la. Es tracta del dominicà Junot Díaz, que l'han distingit per l'obra "The Brief Wondrous Life of Oscar Wao".

Actualitzat

"The Washington Post" ha estat el gran triomfador de l'edició del 2008 dels Premis Pulitzer, la més alta distinció en el món del periodisme als Estats Units i que es concedeixen des de 1917. El rotatiu nord-americà ha acumulat fins a sis guardons per informacions publicades en les seccions Nacional, Internacional, Reportatges i Comentaris, així com pels seus urgents i la seva aportació com a servei públic. En Nacional, s'ha premiat una investigació sobre el vicepresident Dick Cheney i la seva influència en la política nacional, elaborat per Jo Becker i Barton Gellman. En Internacional s'ha distingit Steve Fainaru pels seus articles sobre els contractistes de seguretat privats que operaven a l'Iraq. Els urgents sobre la matança de Virgínia, la crònica sobre el violinista Joshua Bell que tocava al metro de Washington sense que ningú el reconegués i la columna sobre política nacional de Steven Parlenstein també han estat premiats. "The Washington Post" també ha estat distingit pel seu servei públic gràcies als treballs dels periodistes Dana Priest, Anne Hull i el fotògraf Michel du Cille sobre els maltractaments que alguns militars veterans van rebre a l'hospital Walter Reed.

Per la seva part, "The New York Times" ha estat premiat pel reportatge d'Amy Harmon sobre els dilemes ètics de les anàlisis d'ADN i les històries humanes sobre aquesta qüestió, així com pel reportatge sobre els ingredients tòxics d'alguns productes importats de la Xina. El Pulitzer als reportatges d'investigació s'ha compartit amb un que es va publicar al "Chicago Tribune" sobre la falta de regulació de les joguines i les cadiretes infantils als cotxes.

En l'apartat de la Crítica, el premi ha estat per a "Boston Globe" gràcies a les seves informacions sobre arts visuals, cinema, fotografia i pintura, mentre que en la secció de vinyetes i dibuixos polítics, el Pulitzer ha estat per a Michael Ramírez, d'"Investor Business Daily".

El Pulitzer "Alertes de Fotografia" l'ha obtingut Adrees Latif, de l'agència internacional de notícies Reuters, que va capturar el càmera japonès mort durant els disturbis de Birmània el passat mes de setembre. Una altre fotògraf, Preston Gannaway, del "Concord Monitor", ha estat premiat per les fotos que va fer a una família mentre assistien un malalt terminal.

Un hispà s'endu el premi a la millor novel·la

En la categoria de literatura i drama, el Pulitzer ha estat per a Junot Díaz per "The Brief Wondrous Life of Oscar Wao" (ficció) i per a Tracy Letts per "August: Osage County" (drama). Precisament, el dominicà Junot Díaz és el primer hispà en la història dels Pulitzer que s'ha endut el premi a la millor novel·la.

A banda d'aquests premis, també s'han anunciat els guardonats dels Pulitzer d'Història, per a Daniel Walker, que ha estat premiat per "What Hath God Wrought"; el de biografia, que ha estat per a John Matteson per "Eden's Outcasts" i el de poesia, per a Robert Hass i Philip Shultz per "Time and Materials" i "Failure", respectivament.

Els premis que atorga la Universitat de Colúmbia també ha distingit Bob Dylan pel profund impacte de la seva música popular als Estats Units.

Anar al contingut