"The new catalans", la portada que "Politico" dedica al referèndum i els immigrants

L'influent mitjà d'informació política apunta que hi podria haver 500.000 persones nascudes fora de Catalunya que podrien votar en el referèndum de l'1 d'octubre

RedaccióActualitzat

L'interès de la premsa internacional pel procés, ara que ja hi ha data i pregunta, es reforça. El setmanari d'informació política "Politico", una de les publicacions més influents d'aquest àmbit als Estats Units i Europa, dedica la portada d'aquesta setmana als que anomena "Els nous catalans".

En la portada hi apareix de manera destacada una fotografia de Gagandeep Singh Khalsa, el president de la comunitat sikh de Catalunya, que es declara independentista.

El reportatge apunta que hi podria haver 500.000 persones nascudes fora de Catalunya que podrien votar en el referèndum de l'1 d'octubre, i que suposarien el 10% de l'electorat. Serien nouvinguts que haurien obtingut la nacionalitat espanyola.

Segons enquestes citades per la publicació, aquests electors estan dividits al 50% entre el "sí" i el "no". Tot i que asseguren que no es tracta "d'un gran nombre", poden "ser decisius".

 

La publicació destaca que "en un moment en el qual la xenofòbia està creixent a Europa, els nacionalistes catalans s'han fixat de manera remarcable en els immigrants".

"Politico" cita la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que parla de la filosofia "pro immigració" de Catalunya com el que anomena "el somni català". Pascal ho exemplifica en la seva ciutat, Vic, on es pot escoltar joves de diferents nacionalitats parlant català al carrer. 

En els últims vint anys, Catalunya ha rebut un milió de persones. El "Catalunya migdia" ha aprofundit en aquesta realitat, la de la integració a Catalunya al segle XXI.

No és la primera vegada que el portal d'informació es fixa en el procés català. Al gener, "Politico" va situar Carles Puigdemont en una llista de les 12 persones que podrien arruïnar el 2017. Al desembre el mitjà va situar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre les 28 persones "que perfilen el futur d'Europa".

Anar al contingut