"Big Little Lies" ha guanyat cinc premis, entre ells el de millor actriu per a Nicole Kidman (Reuters)
"Big Little Lies" ha guanyat cinc premis, entre ells el de millor actriu per a Nicole Kidman (Reuters)
Estats Units

"The Handmaid's Tale" i "Big little lies" conquisten els Emmy

Nicole Kidman i Alec Baldwin han estat alguns dels actors guardonats, i la sèrie de sàtira política "Veep" s'ha endut el premi a la millor comèdia

RedaccióActualitzat

En la gala de la 69a edició dels Premis Emmy de la televisió a Los Angeles, "The Handmaid's Tale" ha estat una de les grans grans guanyadores, amb cinc Emmys; entre altres, el més desitjat, el de millor sèrie dramàtica. Aquesta sèrie narra les misèries que passa la protagonista, Elisabeth Moss, que també s'ha endut l'Emmy com a millor actriu. El premi a millor actriu de repartiment en sèrie dramàtica l'ha guanyat Ann Dowd; el de millor director dramàtic ha estat per a Reed Morano, la segona dona en la història dels premis que guanya en aquesta categoria, i el de millor guió, per a Bruce Miller.

Aquesta història, basada en una novel·la de Margaret Atwood, és la primera sèrie d'una plataforma "online", "Hulu", que obté el premi al millor drama.

Sterling Brown ha estat escollit millor actor de sèrie dramàtica per "This Is Us".

"Veep", la sàtira política de l'HBO, ha guanyat l'Emmy a la millor comèdia per tercer any consecutiu. Ara comencen a rodar-ne l'última temporada. La protagonista de "Veep", Julia Louis-Dreyfus, que ja acumula vuit Emmys, ha estat escollida millor actriu. En categoria masculina s'ha imposat Donald Glover com a millor actor d'"Atlanta".

"Big Little Lies", d'HBO, amb repartiment de luxe, també ha guanyat cinc premis; entre altres, el de millor minisèrie. I ha repetit amb el guardó a la millor actriu per a Nicole Kidman. Amb aquest són cinc els premis que recull aquesta producció que narra les tumultuoses vides de tres dones, mares solteres, amb problemes de maltractaments. "Big Little Lies" també ha guanyat els premis al millor director (Jean-Marc Vallée), millor actriu de repartiment (Laura Dern) i millor actor de repartiment (Alexander Skarsgaard).

En categoria masculina, Riz Ahmed ha estat el millor actor pel seu paper a "The Night Of", també d'HBO, i Donald Glover ha rebut dos Emmys, els de millor director i millor actor protagonista per la sèrie còmica "Atlanta".

Alec Baldwin, fins ara un dels actors més veterans que han recollit guardó, ha rebut el d'actor de repartiment de sèrie en la categoria de comèdia. Precisament, el seu personatge és el de Donald Trump en la sèrie "Saturday Nigth Live". El programa d'esquetxos s'ha endut quatre estatuetes.

La millor pel·lícula per a televisió i el millor guió han estat a "Black Mirror", amb l'entrega "San Junipero". El concurs "The voice", finalment, ha rebut el premi a millor "reality".

Anar al contingut