L'editorial de "The Economist" aconsella: "Per evitar una calamitat, pregunta als catalans què volen de debò"
L'editorial de "The Economist" aconsella: "Per evitar una calamitat, pregunta als catalans què volen de debò"
Londres

"The Economist": "Qualsevol acord ha d'incloure un referèndum sobre la independència"

L'influent setmanari britànic reclama negociacions i creu que Rajoy ha creuat la línia vermella de la repressió i Puigdemont seria irresponsable si optés per una DUI

RedaccióActualitzat

El setmanari britànic "The Economist" dedica la portada d'aquesta setmana a Catalunya, amb el títol "Punt mort. Com salvar Espanya". En un editorial que porta per títol "No és massa tard per aturar el trencament d'Espanya", assegura que, al marge de la "provocació" que pugui suposar un referèndum inconstitucional, la reacció de Rajoy ha portat Espanya a "la pitjor crisi constitucional des del cop del 1981". També creu que seria "irresponsable" que Puigdemont declarés la independència .

El text assegura que Rajoy hauria de permetre el referèndum, com va fer David Cameron amb Escòcia, i així guanyaria la causa "per la força dels arguments". "Qualsevol acord ha d'incloure l'opció d'un referèndum sobre la independència", alerta.

 

La publicació defensa que cal un nou acord constitucional i que les dues parts dialoguin immediatament. També diu que la secessió de Catalunya seria "un desastre per a Espanya", però també "podria ferir els catalans", motiu pels qual "probablement, una majoria s'hi oposaria".

L'influent setmanari considera que Rajoy ha creuat una línia vermella amb la repressió. La revista recorda que les constitucions existeixen per servir els ciutadans i no pas al revés. També afirma que Rajoy més que defensar la llei ha debilitat la legitimitat de l'Estat espanyol.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut