Lliçà de Vall

Testimonis de l'acusació desmunten la coartada del mosso d'esquadra acusat de matar la dona i la sogra a Lliçà de Vall

A l'Audiència de Barcelona continua el judici contra José Luis Rua, el mosso d'esquadra acusat de matar la seva dona i la seva sogra al seu domicili, a Lliçà de Vall. Dilluns, però, en la primera sessió, l'acusat va reiterar la seva innocència. Les acusacions demanen 50 anys de presó per a l'acusat i la defensa, la seva absolució. Els familiars de les víctimes, però, donen una versió contrària dels fets i sostenen que la parella tenia problemes.

Actualitzat

L'acusat, José Luis Rua, es va declarar innocent del doble crim en la primera jornada del judici, i va insistir que els autors eren delinqüents que van cometre un robatori amb violència a casa seva.

Els fets es remunten al 3 de maig del 2004, quan l'acusat i la seva dona, Sílvia C.A., de 32 anys, es trobaven al domicili familiar. Les seves dues filles, llavors de 5 i 2 anys, eren a l'escola i la sogra del processat, Maria Engracia A.V., de 53 anys, era al metge.
Les acusacions mantenen que José Luis R.B. va atacar per sorpresa la seva dona al menjador amb un ganivet de cuina. La víctima va morir després de rebre nou punyalades i diversos cops a la cara, fet que evidencia "la descomunal agressivitat i brutalitat" amb què el processat va dur a terme l'agressió, segons l'acusació particular.

Després d'haver comès suposadament el primer assassinat, José Luis R.B. hauria deixat pistes falses per tota la casa, que hauria situat "hàbilment" en llocs "estratègics" per simular un robatori i fer veure que el crim l'havien comès delinqüents comuns.

Així, segons l'acusació particular, el processat va desordenar una part del domicili, va trencar el vidre de la porta que donava accés al pati exterior i va escampar objectes d'escàs valor per la terrassa.

La sogra de José Luis R.B. va arribar a casa una hora i mitja després d'haver-se comès el crim, quan l'acusat, suposadament, estava simulant el robatori, i va acabar de la mateixa manera que la filla. La dona va intentar resistir-se a l'agressió, tal com demostren les ferides defensives que presentava a les mans i els braços, però finalment va morir després de rebre setze punyalades.

La defensa de José Luis R.B. sol·licita l'absolució de l'acusat al·legant que aquest va sortir de casa abans que es cometés el crim i que va estar dues hores a l'habitatge on el matrimoni tenia previst traslladar-se amb les seves filles, situat també a Lliçà de Vall, per revisar les obres de condicionament que s'hi estaven realitzant.

Segons l'advocat defensor, totes les proves practicades durant la investigació, entre les quals l'anàlisi de les mostres d'ADN recollides a l'escenari del crim, han demostrat la innocència de l'acusat i "han evidenciat de manera incontestable la presència al lloc dels fets de dues persones les identitats de les quals a dia d'avui encara es desconeixen".

La defensa manté que el processat va intentar ajudar les víctimes i assegura que la parella, les seves dues filles i l'àvia "vivien feliços i en perfecta harmonia", fins al punt que els amics i coneguts de José Luis R.B. i Sílvia C.A. els consideraven un matrimoni "exemplar".

Ahir van parlar al judici els familiars de les víctimes, que es presenten com a acusació particular a José Luis R.B. i van donar una versió dels fets completament diferent de la de l'acusat. El pare de Sílvia C.A., Jaume C., va explicar que la seva filla li havia comentat que "tenia problemes d'infidelitats" en el seu matrimoni i que, "de vegades", "venia amb l'esquena plena d'esgarrapades" o "que trobava objectes que no eren seus al cotxe, com ara arracades".

En el mateix sentit es va pronunciar la parella del germà de Sílvia C.A., Inmaculada C., que va declarar que la víctima li havia explicat que "estava passant per una mala època amb el seu marit" i que "estava preocupada perquè la filla gran s'estava adonant de la situació".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut