Madrid

Testimonis de l'accident expliquen l'horror que han viscut

Les persones que han presenciat el terrible accident d'aviació de Barajas han explicat als periodistes la duresa d'un sinistre d'aquest calibre. És el cas d'un pare i fill que treballen a l'aeroport madrileny. José Antonio i el seu fill Antonio han rescatat 7 ferits de l'MD-82, entre ells un infant que demanava ajuda. Encara en estat de xoc per la catàstrofe, els dos homes han explicat que "al riu hi havia gent morta" i que "fins i tot els ferits tenien el 80% del cos carbonitzat". Abatuts, els dos treballadors han comentat més detalls del que han vist quan han arribat al punt de l'accident: "No hi ha avió, està carbonitzat. Només es veuen els dos motors. Està tot cremat, no com altres vegades quan veus accidents, que veus alguna cosa."

Actualitzat

Altres testimonis de l'accident són un treballador d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, AENA, que ha destacat que "l'avió estava tot partit, tot estava ple de cossos". El cap del punt d'ambulàncies que han instal·lat al lloc del sinistre, Luis Ferreras, ha assegurat que "molts sanitaris no han vist una cosa així en tota la seva vida". I dos guàrdia civils que han ajudat en el rescat de víctimes han explicat que "és el més semblant a un infern. Els cadàvers estaven bullint, ens hem cremat en agafar-los".

Els familiars, desesperats

Malgrat la duresa viscuda pels testimonis directes, els qui ho estan passant pitjor són els familiars de les víctimes. Desorientació, nerviosisme i, sobretot, molt dolor són els sentiments generalitzats entre els més de 250 familiars dels passatgers del vol accidentat i que són atesos pels psicòlegs de la Creu Roja als aeroports de Barajas i de Las Palmas.

Una parella se salva per tres minuts

Mentre els familiars de les víctimes viuen hores d'angoixa, una parella de les Canàries ha tornat a néixer. Havien d'agafar el vol de Spanair sinistrat però l'han perdut per arribar tres minuts tard. Mentre la seva nòvia no podia ni parlar per la commoció, el noi ha relatat que quan han arribat al mostrador de facturació els han informat que el vol l'havien tancat des de feia 3 minuts. La parella passarà la nit a Madrid a l'espera de poder tornar dijous a Las Palmas.

Passatgers de Spanair cancel·len vols

Els passatgers de diversos vols de la companyia han fet cues als mostradors de Spanair per dir-los que renunciaven al viatge previst i reclamar l'equipatge ja facturat, enmig d'un clima de consternació que ha anat incrementant a mesura que se sabia la magnitud de la tragèdia. Altres passatgers, però, s'han quedat a terra perquè la companyia ha suspès alguns vols a causa de la reducció d'enlairaments i aterratges com a resultat de l'accident.

La commoció no pot arribar als Jocs de Pequín

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha denegat la petició del Comitè Olímpic Espanyol (COE) d'hissar la bandera espanyola a mig pal a la Vila Olímpica i guardar un minut de silenci en els partits on hi hagi competidors espanyols en homenatge a les víctimes. El COI ha prohibit també que els esportistes espanyols portin un llaç negre, tot i que els atletes ja l'han portat aquest dijous al matí.

Anar al contingut