Barcelona

Testimoni inèdit del documental "Ciutat morta": "Li vaig dir que s'entregués. Em va dir que no volia menjar-se el 'marrón'"

El jove que diu conèixer la persona que va llençar el test la nit del 4-F va decidir parlar després de la mort de Patrici Heras

Actualitzat

El documental "Ciutat morta" va obrir molts interrogants sobre els fets del conegut com a 4-F, que van acabar amb un agent de la Guàrdia Urbana amb serioses seqüeles i cinc persones detingudes. El programa ".CAT" d'aquest dijous ha analitzat el cas amb juristes, advocats i periodistes.

Els autors del documental han facilitat al programa el testimoni d'una persona que assegura saber qui va llençar el test que va deixar l'agent ferit de gravetat. Segons ha explicat Xavier Artigas, codirector de "Ciutat morta", aquest testimoni es va descartar perquè "tenia un valor periodístic molt baix i trencava la dinàmica del documental". "Donat l'impacte mediàtic que ha tingut i que molta gent està demanant aquest testimoni", s'han decidit a fer-lo públic i el faran arribar a la Fiscalia, ha explicat.

Al vídeo, el testimoni assegura que el responsable de tirar el test li va dir que no s'entregaria perquè "no volia patir les conseqüències d'aquell acte".

"Em va dir que no volia menjar-se el 'marrón'"

"Quan m'ho va explicar, just després de què passés tot, no li vaig donar més importància, me'n vaig oblidar, però, arran de la mort de la Patricia, vaig pensar que era el moment d'enviar una carta als advocats perquè no volia carregar damunt meu una altra possible mort o el que pogués passar".

Al plató del ".CAT", el catedràtic de Dret Penal Joan Queralt ha descartat que aquest testimoni pugui servir d'alguna cosa. "El jutge no admetria a tràmit aquesta prova en un judici normal". Sobre l'anonimat i la por del jove a ser reconegut, Queralt ha estat taxatiu: "Ell que no es preocupi que, si ha comès algun delicte, ja està prescrit".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut