Imatge del mapa on es concreterà l'obra que permetrà connectar la ruta del Ferro aquest dissabte 12 de novembre de 2016. (Horitzontal)
Imatge del mapa on es concreterà l'obra que permetrà connectar la ruta del Ferro aquest dissabte 12 de novembre de 2016. (Horitzontal)

Territori adjudica per 261.000 euros les obres d'un tram de la via ciclista del Ter

ACN Camprodon.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per 261.000 euros les obres d'un tram de la via ciclista del Ter (Ripollès). L'obra permetrà donar continuïtat a la ruta del Ferro, que va de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses, fins a Setcases. El tram que s'ha adjudicat és el que connecta el nucli urbà de Camprodon amb Llanars, en un entorn molt sensible des d'un punt de vista ambiental i paisatgístic. Un cop s'hagi realitzat l'obra, quedarà configurat un carril bici d'1,7 quilòmetres de longitud , dels quals 950 metres seran tram urbà de Camprodon, i la resta seran tram interurbà. L'obra començarà al pont de la carretera GIV-5254 que creua el riu Ter, on es preveu eixamplar la vorera actual i condicionar-la fins al l'encreuament amb el passeig de Maristany. Està previst que l'actuació comenci el mes de febrer i s'espera que estiguin acabades en dos mesos.

L'ampliació del pont sobre el Ter permetrà un pas per a vianants i ciclistes de 2,5 metres d'amplada. Un cop travessada la zona urbana que discórrer per Camprodon, la via verda anirà en paral·lel pel marge esquerre de la carretera, fins a connectar amb la zona urbana de Llanars, al parc de mossèn Lluís Suriñach. Aquest tram interurbà de 800 metres de longitud, tindrà una amplada de 3 metres, amb un paviment de sòl-ciment.Amb aquesta obra el departament posa fil a l'agulla a un dels reclams turístics de la zona. A banda de donar continuïtat a la ruta del Ferro, l'obra connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d'enllaç per accedir a la ruta del Carrilet (Olot - Girona), a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon. La ruta del Carrilet és una de les més utilitzades pels aficionats a la bicicleta.Es tracta d'una zona molt singular des d'un punt de vista paisatgístic i mediambiental, i és que la capçalera del Ter, està envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans, un entorn que el fa ser una de les zones més visitades pels cicloturistes.

Anar al contingut