Un grup de soldats busquen víctimes entre les runes d'una casa ensorrada pel terratrèmol (REUTERS)
Mèxic

Almenys 61 morts en un terratrèmol de magnitud 8,2 al sud de Mèxic

El president del país, Enrique Peña Nieto, afirma que és el sisme de més magnitud dels últims cent anys a Mèxic i avisa que en les pròximes hores n'hi podria haver un altre de semblant

RedaccióActualitzat

Un terratrèmol de magnitud 8,2 ha sacsejat la costa sud de Mèxic i ha causat almenys 61 morts als estats de Chiapas i Tabasco. Hi ha més de 200 ferits. L'hipocentre està situat al mar, a uns 130 quilòmetres de la costa de Chiapas i a una profunditat de 33 quilòmetres. 

El tremolor s'ha notat a tot el país i ja es diu que és el sisme de més magnitud que s'ha registrat mai a Mèxic.

El president mexicà, Enrique Peña Nieto, ha convocat una reunió d'urgència del Centre Nacional de Prevenció de Desastres i les escoles han suspès les classes per aquesta jornada. 

Activada l'alerta per tsunami

A part d'aquest terratrèmol a Chiapas, també s'han registrat algunes rèpliques de més de sis graus en altres països, com Guatemala. 
Igualment s'ha activat l'alerta per tsunami, tot i que fins ara no s'han registrat onades de més d'un metre.

El Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic va activar durant unes hores una alerta per a Mèxic, Guatemala, el Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panamà, Hondures i l'Equador.

 

El sisme s'ha notat amb violència també a Ciutat de Mèxic.

 

 

Després del terratrèmol principal hi ha hagut desenes de rèpliques de menor intensitat. De fet, Enrique Peña Nieto, ha avisat que en les pròximes hores n'hi podria haver un altre de gairebé tan potent com el que hi ha hagut.

Peña Nieto ha afirmat que l'han notat uns 50 milions de persones. El 19 de setembre del 1985 hi va haver un sisme a Ciutat de Mèxic que va causar la mort de 10.000 persones, però la magnitud va ser de 8,1 graus. Segons el president, la diferència va ser la distància en relació als llocs habitats. El sisme de les últimes hores ha passat a més d'un centenar de la costa de Chiapas i a uns 700 quilòmetres del centre del país i de la capital. "El del 1985 va passar a 400 quilòmetres de les costes de Jalisco i Michoacán", ha apuntat Peña Nieto.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut