Terrassa mostra el seu "ferm suport" a les institucions catalanes després dels escorcolls i les detencions de la Guàrdia Civil

ACN Terrassa.-L'equip de Govern de Terrassa (PSC - PDeCAT) ha expressat el seu "ferm suport" a les institucions catalanes, rebutjat "la violència, la repressió i la intervenció a les institucions catalanes", i defensat els valors de la democràcia. Així ho ha expressat l'executiu local, que lidera el socialista Jordi Ballart, en un comunicat on ha lamentat els escorcolls i detencions que la Guàrdia Civil està duent a terme en diferents punts del territori i l'actuació de la policia espanyola dimarts a la seu d'Unipost de Terrassa. El missatge també demana a l'Estat que deixi d'utilitzar "de forma arbitrària les institucions judicials i d'ordre públic" i que s'obri un "diàleg urgent i responsable" amb la Generalitat.

Per al govern de Terrassa, la resolució d'aquest "conflicte polític i social" ha de passar obligatòriament pel diàleg. "Les actuacions policials a diferents edificis institucionals, empreses i domicilis particulars de càrrecs de la Generalitat i altres ens públics no fan més que entorpir-ne la resolució", considera aquest executiu. En aquesta línia diu que "la utilització del dret penal i, de forma especial, la vulneració del respecte al domicili de les persones i l'atemptat a la pròpia llibertat de mandataris públics elegits democràticament, suposa traspassar una línia vermella de manera totalment inadmissible en una democràcia del segle XXI que s'aixopluga sota un presumpte Estat de Dret".

Anar al contingut