Imatge de l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, durant la presentació de l'onzena edició del TNT aquest 20 de setembre de 2018. (Horitzonta…
Imatge de l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, durant la presentació de l'onzena edició del TNT aquest 20 de setembre de 2018. (Horitzontal)

Terrassa es prepara per acollir les propostes artístiques més avantguardistes en una nova edició del Festival TNT

ACN Terrassa.-Terrassa es prepara per viure entre el 27 i el 30 de setembre una nova edició, l'onzena, del Festival Terrassa Noves Tendències (TNT), un certamen que s'ha consolidat com l'aparador de les darreres novetats en arts escèniques a Catalunya i que en aquesta edició, com a novetat, incorpora espectacles musicals. En total, el TNT ofereix aquest any un total de 30 activitats, de les que 12 s'estrenen al certamen, i 10 coproduccions. Per primer cop el certamen sortirà de Terrassa per presentar espectacles als municipis de Matadepera i Ullastrell així com en diferents barris de la ciutat. A la recerca de nous públics, a més, aquesta onzena edició incorpora l'itinerari TNT TEENS que, amb propostes tecnològiques, diversió i experimentació busca acostar-se al públic més jove i complementar l'oferta ja existent per nens i nens.

.L'espectacle inaugural correrà a càrrec enguany dels belgues Kiss & Cry, liderats per la coreògrafa Michele Anne de Mey i el cineasta Jaco van Dormael que estrenaran per primer cop a l'Estat i en català 'Cold Blood', una microdansa de mans a l'escenari que es converteix en una pel·lícula en directe a la gran pantalla. També de fora de Catalunya arriben, entre altres, la companyia gallega i de referència a Espanya Matarile Teatro amb 'Circo de Pulgas' o l'espectacle xilè 'Correo' dirigit per Paula Aros Gho, sobre l'hàbit nostàlgic d'escriure's cartes.El cartell també compta amb una desena de coproduccions. Txalo Toloza-Fernández i Laida Azkona Goñi presentaran 'Tierras del Sud', un projecte escènic sobre neocolonialisme i barbàrie centrat a la Patagònia Argentina. Cristina Celada i Gloria March mostraran una investigació escènica sobre el que volem semblar a les xarxes socials i el que som en realitat a 'Parecer felices'.També és una coproducció, la nova creació de David Espinosa, 'Una historia universal', que, fent ús de la manipulació d'objectes, l'acció coreogràfica i el teatre d'ombres farà un recorregut a través de la història de la humanitat. O 'El mono de Descartes' de la companyia José y sus hermanas i Sílvia Ferrando.Seguint amb la línia d'apostar pel talent més emergent, el TNT ha coproduït a Marc Villanueva Mir que presenta un joc performatiu, 'El candidato'; a Soren Evinson que estrenarà 'A nation is born in Me', una de les peces guanyadores de la Caravana de Tràilers de la passada edició; i a La Señorita Blanco que presentarà 'Una pequeña parte de este mundo'.En l'àmbit musical destaquen artistes com el grup Za!; el duet Nuu i Rodrigo Cuevas, que fusionarà la música tradicional amb bases electròniques.

Anar al contingut