Térmens

Térmens es queda sense aigua potable per l'acumulació d'herbicida fruit de la sequera

A Térmens, a la Noguera, no poden fer servir l'aigua de l'aixeta des de fa tres setmanes. I la raó l'hem de buscar, justament, en els efectes de la sequera. La poca aigua que hi ha als aqüífers ha provocat una concentració més alta de l'herbicida que es va filtrar de forma natural després d'utilitzar-lo als cultius. Per pal·liar l'acumulació d'aquest producte químic, el consistori ha fet una captació al canal de Balaguer que s'ha derivat cap al drenatge subterrani.

Actualitzat
El mal estat de l'aigua també complica el dia a dia dels comerços i bars del municipi. A banda de les molèsties que suposa haver-se de proveir d'aigua embotellada, en molts d'ells, com ha explicat el propietari d'un forn de pa, l'economia també se n'ha ressentit. Joan Antoni Ricart ha notat que la despesa d'aquestes setmanes se li ha multiplicat i, per tant, els seus guanys s'han vist reduïts sensiblement.

Tot, perquè la falta de pluges ha provocat l'acumulació de plaguicides a l'aigua, que es capta a través d'un drenatge subterrani.

De moment, el consistori ha fet una captació d'aigua del canal de Balaguer. Una mesura que podria reduir la quantitat de plaguicides a l'aigua i permetria aixecar la prohibició, tal com ha explicat Francesc Sangrà, alcalde del municipi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut