Barcelona

Teresa Helbig posa punt final a la passarel·la 080 Barcelona Fashion

La dissenyadora Teresa Helbig ha estat el plat fort i el punt final de la passarel·la de moda independent 080 Barcelona Fashion. Inspirada en la pintora japonesa Aya Takano, la col·lecció de Helbig ha estat superior a algunes dels "consagrats" que protesten per falta d'espai a Barcelona, tot i que la Generalitat els ofereix ajudes de 120.000 euros anuals fins al 2010 -en total, 360.000 euros- per internacionalitzar les seves marques i presentar les seves col·leccions a passarel·les de primer nivell. A banda de Helbig, en la darrera jornada del certamen han desfilat també els dissenys d'Eduard Ballesté -EBP- i la firma belga Pelican Avenue.

Actualitzat

El conseller d'Innovació, Universitats i Empreses, Josep Huguet, ha assistit a la desfilada per veure de prop el muntatge. Huguet ha aprofitat per assegurar que s'està aconseguint "una projecció internacional i que a poc a poc encaixa el seu projecte de promoció de la moda".

A més, ha insistit en el fet que abans "la passarel·la Gaudí era per a alguns consagrats, tot i que estiguessin gairebé en bancarrota, als quals se'ls subvencionava". "Era un esdeveniment de focs d'artifici que durava uns dies", ha dit Huguet. Amb aquest nou sistema, en canvi, el conseller ha afirmat que es comencen a veure ja els resultats i que encara s'apreciaran més en un futur.

En els tres dies que ha durat el certamen hi han assistit unes 4.000 persones. L'edició següent de la 080 Barcelona Fashion serà al setembre.

Anar al contingut