L'exalcaldessa de Mollerussa Teresa Ginestà (Font: ACN)
L'exalcaldessa de Mollerussa Teresa Ginestà (Font: ACN)
Mollerussa

Teresa Ginestà ratifica la dimissió com a alcaldessa de Mollerussa i assegura que se sent "frustrada"

La socialista Teresa Ginestà ha ratificat que renuncia al càrrec en un ple extraordinari. Ginestà se'n va "frustrada" perquè no l'han deixat governar i insta CiU a demanar disculpes per les "il·legalitats" que va cometre l'exalcalde Toni Bosch. CiU i ERC pactaran per assumir la gestió municipal i divendres tindrà lloc el ple d'investidura del nou alcalde.

Actualitzat
En el ple extraordinari, Teresa Ginestà ha ratificat la seva renúncia al càrrec d'alcaldessa de Mollerussa. Ginestà ha ofert un parlament en el desè punt de l'ordre del dia on ha dit que, molt a pesar seu, deixa el càrrec. Amb vuit regidors, el PSC ha estat governant en minoria a Mollerussa des que, després del primer any de govern, els seus socis d'ERC van decidir trencar el pacte per desavinences amb la gestió dels socialistes.

La ja exalcaldessa socialista ha assegurat que se sent "frustrada" perquè els grups a l'oposició no l'han deixada governar i ha lamentat la "negació sistemàtica" de l'oposició a les seves propostes per tirar endavant el seu pla per salvar la greu situació econòmica del consistori. Ginestà ha assegurat que renuncia al càrrec amb la tranquil·litat i el convenciment d'haver fet la feina ben feta, així com amb "total honestedat". També ha instat el grup de CiU a demanar disculpes a la població, en referència a la sentència judicial recent que ha inhabilitat l'exalcalde convergent, Toni Bosch, per afavorir clients del seu bufet d'advocats amb l'adjudicació d'obres quan era al govern.

Tot plegat arriba després que nacionalistes i republicans van tombat en dues ocasions una proposta de crèdit de 4,2 milions d'euros del PSC per tal de reflotar la malmesa economia municipal, i intentar sufragar alguns dels molts deutes que té el consistori del Pla d'Urgell amb proveïdors i particulars. Ginestà va encoratjar CiU i ERC a trobar una solució per al bé de la ciutat.

CiU i ERC, per la seva banda, han anunciat que faran un pacte de govern per assumir la gestió municipal durant els sis mesos que falten per les eleccions. Tot i que els detalls d'aquest acord no han transcendit perquè els preveuen explicar els mateixos portaveus dels grups en roda de premsa, tot sembla indicar que el futur alcalde serà convergent. A més, els dos grups polítics asseguren que, per reconduir la situació econòmica de l'Ajuntament, volen tirar endavant una auditoria per saber l'estat real dels comptes i decidir què fer en funció de la situació real de la caixa.

El ple d'investidura del nou alcalde tindrà lloc divendres al migdia. Fins llavors exercirà com a tal en funcions el fins ara primer tinent d'alcalde, Eduard Comalada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut