Teresa Forcades en un míting d'Ada Colau
Teresa Forcades en un míting d'Ada Colau
Barcelona

Teresa Forcades anirà a Gaza amb la Flotilla de la Llibertat

La religiosa participarà en el tercer intent de trencar el bloqueig marítim imposat per l'estat d'Israel als palestins

Actualitzat

Teresa Forcades anirà a bord d'un dels vaixells de la Flotilla de la Llibertat que intentarà trencar el bloqueig marítim a Gaza. La religiosa participarà en el tercer intent de trencar el bloqueig de l'estat d'Israel als palestins, segons s'ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa.

La religiosa serà una de les quatre espanyoles que navegaran cap a Gaza en unes embarcacions que tenen previst arribar a aigües palestines a finals de juny.

La monja benedictina ha denunciat l'actitud d'Espanya no només pel seu silenci, sinó perquè està donant "suport" a la indústria militar israeliana, de la qual és client.

El nom de les altres tres espanyoles que formaran part també de la nova Flotilla de la Llibertat es donarà a conèixer quan avanci la navegació.

El vaixell espanyol "Marianne", que porta una càrrega simbòlica de panells solars i material mèdic, parteix aquest 1 de juny del port de Bueu (Galícia) cap a Lisboa, des d'on iniciarà el viatge cap a Motril (Granada), on arribarà el dia 7, i dos dies després partirà cap a Itàlia. Dos vaixells més sortiran des del Mediterrani, amb la qual cosa la flotilla comptarà almenys amb tres embarcacions.

Es tracta d'una acció conjunta d'una coalició internacional en què participen iniciatives ciutadanes del Canadà, Grècia, Espanya, Itàlia, Noruega, Suècia, Turquia, Sud-àfrica i associacions que agrupen activistes d'altres països europeus.

En la presentació de la iniciativa, la periodista Olga Rodríguez ha ressaltat la situació en què viuen més d'1,8 milions de palestins, en la "presó més gran a cel obert".

Anar al contingut