Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Teresa Cunillera, nova delegada del govern espanyol: "Torra és el meu president"

Cunillera demana a Torra que no deixi plantant el rei i, per respecte als ciutadans, vagi divendres a Tarragona

Actualitzat

La nova delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que el seu president és Quim Torra i que espera que molt aviat es puguin reunir per escoltar-se i dialogar, alhora que demana reciprocitat per les dues parts.

 

"El Parlament de Catalunya ha elegit un president i és el meu president, i m'agradaria que ell se sentís el meu president, també, m'agradaria molt percebre'l com el meu president i, per tant, si aquesta voluntat és mútua jo crec que estem cridats a fer coses bones."

 

Sobre la reunió entre els presidents espanyol i català, Cunillera espera que sigui positiva, tot i que reconeix que serà difícil que Pedro Sánchez i Quim Torra s'entenguin en la seva primera trobada.

Cunillera ha assenyalat que no és partidària dels símbols en les institucions públiques però que respecta els llaços grocs i que si ha d'entrar al Palau de la Generalitat, on al balcó hi ha penjat un llaç, ho farà. 

 

 

Recomana a Torra que vagi a Tarragona

La nova delegada del govern espanyol recomana, en política, "administrar la passió" i, per això, confia que el president de la Generalitat no deixi plantat el rei Felip VI aquest divendres a Tarragona, en la inauguració dels Jocs del Mediterrani.

Cunillera ha afegit que li agradaria molt que el president Torra hi anés per respecte als ciutadans de la ciutat, i ha apuntat que no és bona idea que el president de la Generalitat exigeixi al rei que es disculpi pel discurs del 3 d'octubre. 

 

"Entrar en aquest nou àmbit amb exigències i amb absolutisme crec que és una mala idea; jo crec que tots plegats, tots, hem de ser capaços d'entendre no el que nosaltres volem, que també, hem de tenir propostes, idees, però hem d'escoltar."
 

Cunillera ha afegit que no li agrada la situació de presó preventiva que viuen els polítics independentistes empresonats, i que és partidària de l'acostament dels presos. Alhora ha recordat que per a l'acostament cal esperar que la instrucció del sumari estigui acabat. També ha dit que no té "ni previst ni pensat" visitar Oriol Junqueras a la presó d'Estremera.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàPSCQuim TorraPedro Sánchez
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut