Palma

Tercera manifestació anticorrupció a Palma per la renovació dels partits amb polítics imputats

Milers de persones han sortit al carrer a Palma indignades amb els casos de corrupció que esquitxen polítics i partits a les illes. Una de les que està sota sospita és l'expresidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar, que ha hagut de pagar 350.000 euros per evitar la presó, per la seva presumpta implicació en l'anomenat "cas Maquillatge". L'exconseller i expresident d'Unió Mallorquina, Miquel Nadal, la va acusar de donar-li diners per comprar accions d'una productora de televisió. Munar ho ha negat en una entrevista aquest dissabte.

Actualitzat
La Plataforma per la Dignificació de la Democràcia i contra la Corrupció ha aconseguit a Palma la resposta més massiva de la ciutadania, convocada per tercera vegada des del desembre. Aquesta vegada, prop de 3.000 ciutadans i les 120 entitats cíviques que integren la plataforma anticorrupció han exigit una "renovació profunda" dels partits polítics amb casos oberts i polítics imputats, és a dir, el Partit Popular (PP) i Unió Mallorquina (UM) especialment.

Després de la cadena humana que a principi de mes va rodejar simbòlicament les principals institucions públiques de les Balears, la manifestació d'aquest dissabte ha sortit de la plaça d'Espanya i ha recorregut el barri antic de Palma. La protesta massiva ha tingut lloc tan sols tres dies després que l'expresidenta del Parlament balear i exdirigent d'UM, Maria Antònia Munar, declarés com a imputada en el "cas Maquillatge", se li retirés el passaport i diposités una fiança penal de 350.000 euros. Dimarts ha de passar a declarar l'expresident balear Jaume Matas, imputat en el mateix cas.

A la primera fila de la manifestació s'han pogut llegir els lemes "Contra la corrupció, participació ciutadana" o "PP i UM lladres". Altres eslògans, acompanyats per música de flautes i tambors, han expressat el rebuig de la ciutadania balear a la trentena de polítics imputats en casos de presumpta corrupció que continuen oberts en aquests moments. Precisament ahir es va constituir la Plataforma Cívica per l'Exemplaritat en la Gestió Pública, formada per diferents col·legis professionals, la Cambra de Comerç i el Cercle d'Economia de Mallorca, per proposar mesures per lluitar contra la corrupció política.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut