Barcelona

Reducció d'un 24% del passatge en la tercera jornada de vaga al metro

Segons ha informat TMB, les aglomeracions es localitzen al tram central de la línia 5 i la PTP critica durament els serveis mínims decretats

RedaccióActualitzat

La tercera jornada de vaga parcial al metro de Barcelona ha acabat amb un descens de validacions del 24% respecte d'un dia laborable habitual. En tot el dia no s'han registrat incidències ni ha calgut fer regulacions especials del trànsit. A la franja de la nit s'ha notat un augment d'afluència a la línia L4, probablement per la celebració del festival musical Primavera Sound, però el servei ha pogut absorbir la demanda. 

L'aturada de la tarda, durant la qual han circulat el 40% dels combois, s'ha desenvolupat sense que s'hagin registrat incidències. TMB ha informat que, en general, la xarxa ha absorbit sense dificultats el nombre de passatgers, sensiblement més baix de l'habitual. El metro funcionarà amb normalitat fins a dos quarts de nou del vespre, quan hi haurà la tercera i última aturada amb uns serveis mínims del 20%.

Com en els dos dies anteriors, les dades provisionals indiquen que una part dels usuaris ha optat per altres mitjans o altres horaris per desplaçar-se. Entre les quatre i les sis de la tarda, la baixada de validacions ha estat al voltant del 32% respecte a un dia feiner normal.

Aglomeracions puntuals al matí

La primera franja de vaga, de 7 a 9 del matí, ha acabat amb una incidència similar als dies anteriors. Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), hi ha tornat a haver aglomeracions en algunes estacions, especialment en les de la línia 5 entre Sagrera i Diagonal.

En les estacions de Sagrera i Sagrada Família s'ha regulat l'accés a les andanes per evitar-hi situacions de perill. Segons TMB, en aquesta primera franja de vaga no hi ha hagut "complicacions greus".

Dijous, horaris de vaga diferents

El metro de Barcelona viurà aquest dijous la quarta i última de les jornades de vaga convocades. En aquesta ocasió, la convocatòria afecta unes franges diferents respecte als tres últims dies: al matí, entre les 9:20 i les 12:24 amb uns serveis mínims del 20%, i, a la tarda, de cinc a vuit, amb la circulació d'un 40% dels combois.

 

Dures crítiques de la PTP als serveis mínims

L'Associació per la Promoció del Transport Públic, PTP, ha considerat "inacceptables" els serveis mínims que ha dictat la Generalitat per a aquesta vaga. En un dur comunicat, la PTP critica que els serveis mínims del 40% i del 20%, depenent de les franges, provoquen "fortes aglomeracions i temps d'espera superiors als 30 minuts" en algunes franges del dia.

Segons el president de la PTP, Ricard Riol, s'està posant en risc la integritat de les persones que fan servir el metro:

"Quan hi ha una restricció tan gran és millor tancar les infraestructures i no concentrar tantes persones a l'interior dels vehicles. És un problema de seguretat pública. No és un problema de vaga sí, vaga no. El metro opera en unes condicions mínimes o millor tancar."

La PTP ha comparat aquests serveis mínims amb els dictaminats per les vagues de Madrid, d'entre un 69% i un 84%, i ha assegurat que a Barcelona mai abans s'havien decretat uns percentatges tan baixos. En concret reclama un mínim del 50% i diu que per sota d'aquest percentatge és millor tancar les instal·lacions i reforçar els transports alternatius.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut