Operaris treballant a la central nuclear de Fukushima
Operaris treballant a la central nuclear de Fukushima (Foto: Reuters)
Fukushima

TEPCO demana 6.771 milions d'euros al govern japonès per pagar als damnificats de Fukushima

El govern japonès planteja sol·licitar la nacionalització de TEPCO, l'empresa que gestiona la central nuclear de Fukushima. La proposta arriba després de constatar la delicada situació econòmica de la companyia i que aquesta acabi de demanar al govern més de 6.771 milions d'euros per pagar les indemnitzacions als damnificats pel desastre nuclear. Un equip d'experts encarregat de determinar el cost de les indemnitzacions ha calculat que TEPCO haurà de pagar més de 46 milions d'euros durant els dos primers anys després de l'accident.

RedaccióActualitzat
TEPCO ha explicat que ha demanat al govern els diners per pagar als damnificats després que el comitè encarregat d'analitzar les reclamacions va decidir adoptar mesures addicionals per compensar els veïns de Fukushima-1 que van decidir abandonar casa seva voluntàriament.

Segons Reuters, el ministre d'Economia, Indústria i Comerç del Japó podria aprovar la petició de TEPCO al gener.

Aquests 6.771 milions d'euros se sumarien als 8.739 milions d'euros que el govern ja va acordar donar a la companyia el mes de novembre passat per pagar les indemnitzacions als damnificats i estabilitzar la central nuclear.

A l'octubre un equip d'experts encarregat de determinar la quantitat de les indemnitzacions va calcular que TEPCO hauria de pagar 44.190 milions d'euros els primers dos anys arran de l'accident nuclear. El mes de novembre, però, sumava 1.936 milions d'euros a la xifra inicial.

Fonts consultades per Reuters apunten que la delicada situació de TEPCO podria portar el govern de Yoshihiko Noda a injectar uns 127 milions d'euros a la companyia cap a l'estiu, fet que en suposaria la nacionalització "de facto".
Anar al contingut