El conseller Espadaler durant l'ofrena a Rafael Casanova.
El conseller Espadaler durant l'ofrena a Rafael Casanova.
Barcelona

Tensió sense incidents en coincidir una manifestació antifeixista i una d'Alianza Nacional

El conseller ha confirmat que els Mossos han evitat un enfrontament entre una manifestació antifeixista i una d'Alianza Nacional

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha destacat que la Diada s'ha desenvolupat de manera pacífica i sense incidents. El conseller, però, ha confirmat que s'han produït en alguns punts mobilitzacions de signe contrari. Una manifestació d'Alianza Nacional i una altra d'antifeixista han desfilat aquest dijous pel barri del Raval de Barcelona envoltades d'un fort dispositiu que ha evitat que es trobessin, tot i que han intercanviat insults durant el recorregut.

Una trentena de participants en la mobilització d'Alianza Nacional han sortit, passades les 12.00, de la rambla del Raval cap a Colom rere una pancarta amb el lema "Catalanitat és hispanitat. Contra la manipulació separatista de la història", amb banderes franquistes i espanyoles i alguna samarreta amb la llegenda "Nació, raça, socialisme".

Paral·lelament, per la Rambla, més de 200 antifeixistes han baixat també cap a Colom amb consignes contra el nazisme, tot i que els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han evitat que es barregessin els dos grups.

Mentre els d'Alianza Nacional han entonat càntics com "Separatisme és terrorisme", "Una gran i lliure" i "No ens enganyen, Catalunya és Espanya", els antifeixistes, en la mateixa direcció pel carrer paral·lel, han cantat especialment consignes en contra de la presència de nazis al Raval.

El moment de més tensió ha estat quan els dos grups s'han vist les cares a la part més ampla dels carrers que connecten els dos recorreguts, a Santa Madrona, amb intercanvi d'insults i botifarres, tot i que els Mossos els han mantingut a una distància d'uns cent metres.

La trentena de manifestants d'Alianza Nacional ha continuat fins a Colom, on el seu líder, Pedro Pablo Peña, ha llegit un manifest, i on han donat per finalitzada la marxa cantant el "Cara al Sol" mentre els Mossos evitaven que els antifeixistes s'aproximessin.

Anar al contingut