Santa Perpètua de Mogoda

Tensió i enfrontaments a les portes de Panrico a Santa Perpètua quan els Mossos han retirat les barricades que en bloquejaven l'accés

Els antiavalots han retirat de bon matí les barricades que havien instal·lat a l'entrada de la fàbrica per bloquejar-ne els accessos. Els treballadors han explicat que un gran nombre de furgonetes i d'agents ha aparegut a les set del matí, els han encerclat i haurien carregat contra ells. Un dels treballadors ha rebut un fort cop al cap i se l'han hagut d'endur en ambulància. Una altra noia hauria patit una crisi d'ansietat.

RedaccióActualitzat

Tensió i enfrontaments a les portes de la fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda, on els treballadors fan vaga indefinida contra els acomiadaments i rebaixes de sou anunciats per l'empresa. Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han retirat de bon matí les barricades que havien instal·lat a l'entrada de la planta per bloquejar-ne els accessos, han carregat contra els treballadors que hi estan concentrats des de diumenge i han forçat l'entrada de camions a la planta.

Els mateixos treballadors han explicat que un gran nombre de furgonetes i d'agents han aparegut a les set del matí i els han encerclat. Durant la retenció, haurien carregat contra ells. Un dels treballadors ha patit un fort cop al cap i després s'ha colpejat contra una tanca i se l'han hagut d'endur en ambulància, segons ha explicat el president del comitè d'empresa. Una altra noia hauria patit una crisi d'ansietat. Fins i tot, han explicat els treballadors, no els han deixat anar ni al lavabo quan estaven, segons han definit, "a la ratera".

A les 8.25 hores, però, ja han pogut sortir de la planta mentre els esperaven a l'altra banda de la carretera un gran nombre de companys seus i familiars que s'han aplegat a la zona per donar-los suport. La carretera, però, ha quedat tallada i ara s'ha reobert parcialment.

La planta de Santa Perpètua de Mogoda és l'única del grup Panrico que no s'ha acollit a l'acord assolit amb els altres centres de producció de rebre en tres terminis la nòmina de setembre per garantir, segons els seus responsables, la viabilitat del grup.

Negociacions encallades

Pel que fa a les negociacions amb l'empresa, el president del comitè d'empresa ha explicat que "pràcticament no han començat". I és que en la reunió d'aquest dijous per parlar del pla de viabilitat de la companyia a Madrid, l'empresa es va limitar a explicar la seva situació i només es va pactar  un nou calendari de trobades. La direcció de Panrico manté l'acomiadament de 2.000 treballadors i rebaixes salarials de fins al 40% per poder ser viable.

La Generalitat ja ha avançat que no injectarà diners a Panrico però sí que avalarà cinc milions davant dels bancs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut