Tensió i agressions després de la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona

RedaccióActualitzat

La manifestació d'aquest diumenge al Paral·lel de Barcelona per la unitat d'Espanya ha transcorregut sense incidents, però amb algun moment de tensió.

Tot i que entre els organitzadors hi ha grups d'extrema dreta, s'ha pogut veure pocs símbols d'aquesta ideologia. Els mateixos organitzadors s'han encarregat d'evitar-los.

Un cop acabada la marxa, però, alguns grups han protagonitzat insults i baralles a l'entorn del Paral·lel. Al carrer Blai han ferit un home d'un cop al cap amb una porra extensible:


L'agressió ha passat cap a dos quarts de quatre de la tarda. Un grup de persones amb banderes espanyoles i simbologia d'ultradreta que tornava de la manifestació s'ha escridassat amb un altre grup.

Els manifestants li han fet un trau al cap a l'home, que ha estat evacuat en una ambulància del SEM al CAP Manso. Fins al lloc s'ha desplaçat la policia catalana, que ha identificat els possibles agressors.

El CDR de Nou Barris ha denunciat una altra agressió al metro del Clot:


El CDR també denuncia un component d'LGBTI-fòbia en l'agressió. Han increpat un dels joves amb insults homòfobs i li han escopit.

Als Mossos d'Esquadra els consta que els fets han passat cap a dos quarts de tres de la tarda a l'interior d'un vagó quan ha parat a l'estació de Navas. La policia ha identificat diverses persones relacionades amb l'agressió.

Per ara, la policia no ha rebut cap denúncia pels fets d'aquest diumenge a la tarda.

L'alcaldessa de Barcelona ha demanat al Departament d'Interior que investigui les agressions d'avui a Barcelona:


ARXIVAT A:
Extrema dretaProcés català
Anar al contingut