Sant Adrià de Besòs

Tensió al barri de la Mina per l'ocupació sense precedents de 39 pisos socials

Veïns, ocupes i el consorci de la Mina s'enfronten amb una situació de difícil solució

RedaccióActualitzat

Tensió al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs per l'ocupació de tres blocs de pisos de protecció oficial. Els blocs es van quedar sense vigilància fa un mes quan es van destapar presumptes irregularitats per pagar-la.

S'han ocupat 39 dels 62 pisos socials buits que s'havien de destinar, en part, a reallotjar els veïns de l'edifici Venus del mateix barri pendent de ser enderrocat. Els Mossos protegeixen la zona per evitar més ocupacions i un grup d'operaris ha segellat algun dels domicilis buits.

El gruix de les ocupacions va ser dimarts a la tarda, quan un grup d'unes 300 persones, sembla que relacionades amb el clan gitano que en feia la vigilància, va entrar-hi. Segons els veïns, ho van fer de manera organitzada i dirigida.

Els ocupes però ho neguen. Diuen que no estan organitzats i que hi van entrar per necessitat.

Els pisos estan situats als carrers d'Anna Frank i Ramon Llull i fins fa un mes estaven vigilats pel clan gitano pagat presumptament de manera irregular per un càrrec públic detingut: el tercer tinent alcade de l'Ajuntament, Juan Carlos Ramos. També s'investiga un altre càrrec del Consorci de la Mina.

 

Segons la investigació, les tasques de vigilància d'aquests edificis s'adjudicaven a empreses irregulars que actuaven com a pantalla, però els diners anaven a parar als clans que controlen la droga al barri.

Tant el Departament d'Interior com l'Ajuntament de Sant Adrià no fan declaracions d'un problema de difícil solució. El Consorci de la Mina ha denunciat les ocupacions, però també el robatori en un dels magatzems de part de les planxes de ferro que es fan servir per tapiar els pisos. 

Ara caldrà veure quin serà el pas següent de les administracions, en un conflicte en què el desallotjament per la força podria enrarir --encara més-- la feble calma social del barri.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut