París

Manifestació tensa a París, amb enfrontaments en la celebració del Primer de Maig

RedaccióActualitzat

Milers de persones --17.000 segons la policia i 70.000 segons els sindicats-- s'han manifestat a París aquest Primer de Maig. Una manifestació que s'ha fet en un clima especialment tens després de dos mesos de protestes contra la reforma laboral del govern de François Hollande, que es començarà a debatre al Parlament dimarts que ve.

La mobilització s'ha fet amb una forta vigilància policial. El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha fet una crida a garantir l'ordre. El govern francès està especialment preocupat després dels aldarulls dels últims dies.

Però, a mig recorregut, ja hi ha hagut enfrontaments entre manifestants i policia.

 


A l'altura del bulevard Diderot, joves encaptuxats han llançat projectils a les forces de l'ordre cridant: "Tothom odia la policia." La policia ha respost amb gasos lacrimògens. Després d'una hora de bloqueig, la manifestació, que ha començat a la plaça de la Bastilla per anar fins a la plaça de la Nació, ha reprès la marxa.

Finalment, la manifestació ha arribat a la plaça de la Nació sense més incidents. Allà, la situació s'ha tornat a tensar i hi ha tornat a haver enfrontaments entre manifestants i policia.

Al matí ja hi ha hagut manifestacions a diferents ciutats de França --Marsella, Bordeus, Tolosa, Nantes, Lió o Lilla-- sense incidents remarcables.

L'última de les protestes al carrer va ser el 28 d'abril i es va acabar amb més de 200 persones detingudes i una vuitantena d'agents ferits.

Els sindicats convocants de la manifestació --CGT, FO, FSU, Solidaris, UNEF, UNL i FIDL-- esperen que es retiri finalment aquest projecte de llei, que consideren que va en contra dels treballadors.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut