Londres

Tenir a prop antenes de telefonia mòbil no incrementa el risc de tenir càncer

La proximitat d'antenes de telefonia mòbil no incrementa el risc de desenvolupar càncer, segons un estudi publicat pel "British Medical Journal". Segons aquesta investigació les dones embarassades que viuen a prop de les antenes no tenen més risc de tenir criatures que després desenvolupin leucèmia o altres tipus de patologies canceroses. L'estudi s'ha fet al Regne Unit entre infants menors de quatre anys que entre el 1999 i el 2001 van tenir leucèmia o un tumor cerebral i infants sans d'una edat similar.

Actualitzat
Els investigadors han comparat els resultats amb el mapa d'antenes mòbils de la Gran Bretanya entre els anys 1996 i el 2001 per calcular els nivells de radiació als quals s'havien sotmès les mares dels menors.

L'estudi demostra, segons els seus autors, que les mares d'infants amb càncer no vivien en zones més pròximes a antenes que les altres.

Tot i això, els investigadors reconeixen que l'estudi només tracta d'infants menors de quatre anys i no inclou les possibles patologies tumorals de nens i nenes majors d'aquesta edat.

Anar al contingut