Imatge d'arxiu d'Alfons López Tena en una compareixença al Parlament
Imatge d'arxiu d'Alfons López Tena en una compareixença al Parlament
Barcelona

Tena: "De la mateixa manera que segur que Duran no es refereix a mi, jo tampoc em refereixo a ell"

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha assegurat que no feia referència a Duran i Lleida quan parlava d'un polític "corrupte, que finança amb diners públics la seva vida sexual". "De la mateixa manera que segur que Duran no es refereix a mi, jo tampoc em refereixo a ell", ha afirmat. Tot i així, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio, López Tena ha acusat Duran i Lleida d'haver iniciat la picabaralla quan va fer insinuacions sobre el seu passat com a notari. "Que no hagués començat el senyor Duran fent aquesta mena d'insídies", ha respost a la pregunta de si aquest havia de ser el to de la política catalana. El diputat de Solidaritat hi ha afegit que no va ser ell, sinó l'empresa que administra el seu blog, qui va penjar una fotografia de Duran i Lleida al costat dels seus comentaris.

Actualitzat
La picabaralla entre Alfons López Tena i Josep Antoni Duran i Lleida va començar amb la resposta del primer a la carta web setmanal del segon, una carta en què el líder democristià defensa la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, pel "linxament" a què considera que ha estat sotmesa arran de la polèmica sobre el seu currículum.

"No és el mateix un error en un currículum que, per exemple, un notari deixi en blanc unes fulles del seu protocol, i ja m'entens de què t'estic parlant", es diu a l'article. Sembla clar que Duran i Lleida fa referència al diputat de Solidaritat, notari de professió, que va ser expedientat el 2002, quan era vocal del Consell General del Poder Judicial, designat per proposta de CiU, per l'existència de números en blanc en el protocol notarial.

López Tena respon a aquestes insinuacions també al seu blog amb un article titulat "De la insídia i de Duran", il·lustrat amb una fotografia del líder d'Unió. El diputat independentista hi afirma que "evidentment" el cas del "notari" a què al·ludeix el líder d'UDC no és el mateix que el de la "presumpta delinqüent" Ortega.

I hi afegeix: "Com no és igual la presumpta actuació de la senyora Ortega que el secretari general d'un partit polític sigui un corrupte, cobri comissions, vengui esmenes de lleis a grups d'interès, premiï amb càrrecs públics les seves amants i examants, i dediqui diners públics a finançar la seva vida sexual, variada i extensa, i ja m'entens de què t'estic parlant, oi, senyor Duran?"
Anar al contingut