Temps més estable i calor només a l'interior

Arriba la calor. Tret de sortida a la calor a l'interior amb màximes de 30 ºC, que s'intensificarà més de cara al cap de setmana. A la costa, en canvi, la calor estarà frenada pel vent humit del Mediterrani. Dia de sol, amb núvols només al matí.

Néstor GómezActualitzat

L'estabilitat guanyarà terreny per la pèrdua d'aire fred a l'atmosfera sobre Catalunya. Una gran pertorbació situada al nord de les Açores, amb els vents en sentit antihorari, mourà una massa d'aire càlid des del nord d'Àfrica cap a la meitat est peninsular. La calor, doncs, agafarà embranzida i passarem dels 10 ºC dimecres a 850 hPa, a uns 1.500 metres, a 16 ºC divendres i a gairebé 20 ºC durant el cap de setmana.

Cap al sol. Els núvols de bon matí taparan el cel de l'àrea de delta de l'Ebre. A la resta del país, els núvols de la nit minvaran fins que el cel quedarà serè. El sol lluirà a partir d'aleshores i durant la resta del dia. Només apareixerà algun núvol a punts de muntanya del Pirineu, que serà del tot inofensiu.

Arrenca la calor. Les temperatures mínimes han estat ben suaus a tot el país per la nuvolositat de la matinada. Poques mínimes han baixat per sota dels 10 ºC i, tant al litoral com a àmplies zones d'interior, les mínimes no han baixat dels 15 ºC. Pel que fa a les màximes, l'arribada d'aire més càlid permetrà a la Terra Ferma assolir els 32 ºC. En canvi, a les comarques de Tarragona i Barcelona no pujarà tant el termòmetre a causa de l'entrada de vent humit i més fresc des del Mediterrani. Les màximes a la costa no pujaran dels 25 ºC.

I per als propers dies...

La calor d'estiu entrarà a Catalunya per la porta gran i sense entrebancs. A partir de divendres, el termòmetre començarà a enfilar-se i per al cap de setmana es tocaran i fins i tot se superaran els 35 ºC. El temps serà assolellat, en general.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut