Temporal molt dur al cor del Mediterrani

El temporal marítim serà especialment dur als quadrants d'alta mar de Menorca i Sardenya, amb onades màximes de fins a 10 metres.

Actualitzat
La configuració atmosfèrica que tindrem les pròximes hores portarà condicions molt adverses a l'entorn mediterrani. El fort vent alterarà l'estat de la mar, de manera molt significativa als quadrants de Menorca i Sardenya. Els models meteorològics apunten al que es defineix com a mar brava i zones de mar desfeta, un estat que comporta onades d'entre 7 i 9 metres, tot i que de manera eventual podrian donar-se onades de fins a 10 metres.

Aquesta situació deriva del viatge d'una pertorbació d'orígen atlàntic, que acabarà situada i reforçada al Golf de Gènova aquest diumenge. La borrasca arrossegarà vents molt intensos del nord-oest que remouran la mar provocant el temporal. Es preveu onatge significatiu d'entre 4 i 7 metres, però amb valors màxims que poden arribar entre els 8 i 10

Les costes més castigades per aquest temporal seran les del sud de Còrsega i el nord de Sardenya, on les onades podran arribar als 6-9 metres.

A la costa catalana hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per mar brava, per possibles onades de més de 4 metres, a l'Empordà. Al nord de la costa Central es preveu maregassa, amb onades de més de 2,50 metres. La previsió indica que el temporal anirà de baixa progressivament.

D'altra banda, al nord de Menorca la situació també es complicarà molt diumenge, amb onades que podrien superar els 6 metres a prop de la costa.









VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut