Imatge Meteosat

Temporal dur de vent i mar al nord-oest d'Espanya

Totes les comunitats del cantàbric i Galícia estan avisades per mala mar, amb onades que poden superar els 4 metres. L'avís per vent s'estén per totes les comunitats del cantàbric, Galícia, Castella i Lleó i zones de muntanya del sistema Central i Ibèric.

Néstor GómezActualitzat
Una profunda pertorbació se situa a la boca oest del canal de la Mànega amb una pressió en el seu centre molt baixa, inferior als 975 mbar. La pressió atmosfèrica al nord - oest peninsular caurà durant les properes hores, saltant de pressions superiors als 1015 mbar a 995 mbar. La conseqüència d'aquesta caiguda de pressió és un temporal dur de vent i mar.

Galícia
viu les conseqüències de la forta pertorbació del canal de la Mànega. Els vents superen amb facilitat els 100 km/h, amb les ratxes més fortes a zones exposades assolint registres superiors als 140 km/h. A les zones poblades també bufa amb molta força, amb cops de 94 km/h a Lugo, 84 a la Corunya i 50 a Ourense i Lugo. A més, la pluja, quasi horitzontal, incrementa la sensació de dia desagradable. Els pluviòmetres ja recullen quantitats entre 20 i 40 mm, si bé al sud de la Corunya i Pontevedra algunes poblacions superen els 50 mm.

Llistat de cops de vent:
153 km/h a Lardeira, Galícia
143 km/h a Punta Candieira, Galícia
130 km/h a Taramundi, Astúries
125 km/h a Muralla, Galícia
124 km/h a Burela, Galícia
121 km/h a la Covatilla, Castella i Lleó
118 km/h a Fisterra, Galícia
112 km/h a Cabrales, Astúries
101 km/h a Reinosa, Cantàbria

Alçada de les onades:
6.8 metres a Estaca de Bares, la Corunya
6.2 metres a Villano, la Corunya
4.6 metres a Silleiro, Pontevedra
4.1 metres a La Corunya
3.9 metres a Peñas, Astúries
3.2 metres a Santander

El temporal començarà a remetre a partir d'aquest vespre i de cara a demà només hi haurà ressaca de mala mar a les costes atlàntiques.

Anar al contingut