Pla mig d'Aida Oset en un moment del passi de gràfics de 'Lleugeresa i altres cançons' aquest dijous 4 d'octubre de 2018. (Horit…
Pla mig d'Aida Oset en un moment del passi de gràfics de 'Lleugeresa i altres cançons' aquest dijous 4 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

Temporada Alta ret homenatge a les infermeres i a la filosofia portant a escena 'Lleugeresa i altres cançons'

ACN Girona.-Temporada Alta arrenca dissabte amb un homenatge al gremi de les infermeres. 'Lleugeresa i altres cançons' és el monòleg d'una professional de la sanitat que a través del pensament filosòfic acaba descobrint que el què li agrada és cantar. Aida Oset interpreta una infermera sense feina que reflexiona sobre "la dualitat que tots tenim". Oset reconeix que aquesta proposta és "el repte més important" que se li ha plantejat a la seva carrera. I és que l'obra permet combinar la faceta artística amb la musical. "És un text fet a mida", reconeix Oset. 'Lleugeresa i altres cançons' s'estrena dissabte a dos quarts de nou del vespre a la Sala Planeta de Girona i permetrà veure el debut com a director d'Ivan Benet, que ja ha visitat en diverses ocasions el festival com actor.

Un terra blanc, una infermera vestida de blanc i diferents elements que, aparentment, no tenen molta connexió entre ells. Aquesta és l'escena que es trobaran els espectadors de la Sala Planeta quan vagin a veure 'Lleugeresa i altres cançons' dissabte que ve al Festival Temporada Alta de Girona. Es tracta d'un monòleg interpretat per Aida Oset que es posa a la pell d'una infermera que vol cantar. I ho acaba fent a partir d'una reflexió inspirada en els pensaments del filòsof francès Gilles Lipovetsky.El que pretén ser un homenatge a una professió també ho és a totes aquelles persones que han fet un pas endavant per deixar de ser el que no volen ser. "Tenia ganes de fer visible l'ofici d'infermera, però també volia mostrar tots aquells que tenen altres vocacions i acaben donant el salt", explica el director Ivan Benet.Es tracta d'un text escrit des de zero que Benet ha cosit amb Víctor Borràs, i on Lipovetsky ha pres una "rellevància cabdal". De fet, el nom de l'obra pretén traslladar la "lleugeresa dels textos" del filòsof."Volíem explicar aquest món poc profund, flotant, lleuger i efervescent de Lipovetsky que és una mica l'època en la que estem vivint nosaltres", ha assenyalat Benet. El repte més important d'Oset'Lleugeresa i altres cançons' és un monòleg d'una hora interpretat per l'actriu i compositora Aida Oset. La barcelonina ha reconegut que es tracta del repte "més important" que ha tingut a la seva carrera. El motiu, en bona part, és que es tracta d'una obra que combina les dues facetes artístiques d'Oset, música i teatre.L'actriu s'acompanya durant el monòleg d'una taula de mescles electrònica i una guitarra. Oset assegura que es tracta d'un text "fet a mida", i reconeix que quan li van presentar el projecte "li va fer respecte". "Un monòleg d'una hora sembla molt més gran al principi, que quan hi comences a treballar", destaca.Agraïts al Temporada AltaTant Oset com Benet han coincidit en què "l'aparador on portar l'obra a escena és immillorable". En aquest sentit, han volgut agrair la confiança del festival en el projecte. "Per a nosaltres és un luxe i l'ambient que es crea a La Planeta és fantàstic", ha reblat Benet.El director destaca que darrere de "Lleugeresa i altres cançons' hi ha "molta feina feta", i malgrat que és un projecte "molt personal", es mostra "esperançat i convençut" que l'obra "girarà molt" i tindrà molt d'èxit.

Anar al contingut