"Tempestes de sorra" a l'oest de Catalunya

Dissabte vam tenir un episodi de tempestes localitzades al Pirineu i al terç oest del país. Les ventades i la sorra que van arrossegar van ser més significatives que no pas les pluges.

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte vam tenir un episodi de tempestes localitzades al Pirineu i al terç oest del país. Aquestes tempestes van ser fenòmens a destacar per dos motius: les fortes ventades i la polseguera que van aixecar. Nombrosos observadors i aficionats van reportar "tempestes de sorra" a les seves localitats.

Els cops de vent van superar els 100 km/h a les estacions d'Alguaire, Sant Romà d'Abella i el Montsec d'Ares, segons les dades de Meteocat. També es van registrar cops de 78 km/h a l'estació de Lleida de l'Aemet. A la capital del Segre, hi van causar desperfectes, i als camps de cultiu de la zona també van ser perjudicats. La tempesta de Balaguer, acompanyada de calamarsa, va deixar un cop de 92 km/h a l'estació de la xarxa de Meteoclimatic.

Aquestes ventades van provocar un fenomen ben curiós en arrossegar i aixecar la pols de terra, que està ben sec per la falta de pluges. Aquí us oferim un mapa de localització i imatges d'aquestes "tempestes de sorra".

Les tempestes van ser seques a molts indrets, però també es van registrar ruixats considerables (acompanyats de calamarsa o no). Els més importants, fora de punts de muntanya, van caure a Balaguer (24 mm) i a Camarasa (16 mm). Al Pirineu, es van donar registres d'entre 10 i 20 mm en punts de la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut