Tempestes arreu del territori que descarreguen fins a 64 litres per metre quadrat

Un arc de tempestes afecta gran part del territori: des del litoral i prelitoral barceloní fins a la Catalunya central, arribant a les comarques gironines. Les pluges han estat disperses i localment fortes i han deixat registres que han arribat fins als 64 litres per metre quadrat al Pont de Vilomara, al Bages. Els Bombers han rebut uns 200 avisos relacionats amb la pluja. Moltes de les sortides dels serveis d'emergència s'han concentrat al Maresme.

Actualitzat
En aquesta comarca, les pluges han provocat diversos incidents en caure de manera intensa en un curt espai de temps. Destaca el desbordament de la riera que passa per Arenys de Munt i Arenys de Mar. L'aigua ha col·lapsat l'N-II i ha arrossegat diversos vehicles.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya. El Servei Meteorològic (SMC) destaca que moltes d'aquestes tempestes han anat acompanyades de descàrregues elèctriques. Tot i això, no s'han registrat afectacions importants a la xarxa elèctrica, segons Endesa.

A la població on ha caigut més aigua ha estat el Pont de Vilomara, al Bages, amb 64 litres per metre quadrat. La segueixen altres com Rellinars amb 59 litres per metre quadrat i Vacarisses amb 44, al Vallès Occidental. Badalona amb 43 o Barcelona amb 22 són altres dels registres del dia.

La pluja ha dificultat la mobilitat. S'han produït retencions a la C-17 a l'altura de Mollet del Vallès, localitat on hi han caigut 41 litres per metre quadrat. Les congestions s'han repetit a altres vies com la B-20 i el nus de la Trinitat. A Barcelona, l'estació de metro de Can Cuiàs, a la línia 11, ha quedat fora de servei a causa de l'acumulació d'aigua. El telefèric de Montjuïc també ha estat tancat per les condicions meteorològiques, segons ha informat TMB.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut