Tempestes amb pluja, llamps i pedra provoquen inundacions i afecten les festes de Barcelona, Tarragona i Reus

RedaccióActualitzat

Primera gran tempesta de la tardor amb afectacions arreu del país. Les comarques més afectades són el Segrià i la Noguera, però la pluja també ha afectat moltes persones a Barcelona, Tarragona i Reus, on s'estan celebrant festes locals.

Pedra i inundacions a les comarques de ponent

Les tempestes, que encara tindran continuïtat aquest matí, van deixar precipatacions abundants. I en algun cas van provocar danys. A Seròs, Aitona o Massalcoreig, al Segrià, l'aigua va anar acompanyada de pedra. Es van registrar inundacions en baixos i danys en camins i mobiliari urbà.

Seròs és un dels municipis més afectats: s'hi han recollit 40 litres de pluja amb calamarsa. La tempesta ha estat molt intensa i pot haver fet mal al cultiu d'olivera. La pluja ha causat també afectacions en alguns baixos i ha inundat la cooperativa del municipi. En una zona on hi ha un transformador, els Bombers han hagut de treure aigua per evitar riscos. La carretera LP-7041 ha quedat inundada.

 

A Balaguer, a la Noguera, una tromba d'aigua va inundar el centre de la població. Hi van caure 71 litres per metre quadrat, dels quals 51 van caure en només mitja hora. A causa de les pluges, una casa al carrer de la Creu s'ha enfonsat parcialment i dues persones persones han hagut de ser evacuades i reallotjades en un pis del consistori per a casos d'emergència.

 

La força de l'aigua va arrossegar cotxes i va arrencar llambordes dels carrers més pròxims a la plaça Mercadal. L'Ajuntament valora aquest matí si hi hagut altres danys en equipaments municipals, com ara la psicina coberta i els pavellons esportius i firals, que també es van inundar.

Inundacions al Baix Llobregat

On també es va deixar notar la tempesta, ja més de nit, va ser al Baix Llobregat. En aquest vídeo de Marc Mayoral es pot veure com van quedar els carrers de l'Hospitalet:


Concerts i actes cancel·lats

A Barcelona s'han hagut de suspendre una bona part de les activitats de divendres a la nit per les festes de la Mercè. S'han cancel·lat tots els actes del parc de la Ciutadella i de la plaça de la Mercè.

També s'han anul·lat la majoria de concerts. La pluja va obligar a suspendre tota la festa "Mediterràniament", prevista a la platja del Bogatell. Els concerts de Ramon Mirabet i Animal es faran finalment avui dissabte. En canvi, els Love of Lesbian ja no podran actuar i seran substituïts per Sidonie.


A Tarragona, la pluja ha obligat a suspendre els parlaments del Ball d'en Serrallonga, però la majoria dels actes de Santa Tecla no s'han hagut d'anul·lar. La pluja no va impedir la processó del Braç, però sí que la va escurçar. 

La tempesta també ha fet que l'impacte d'un llamp provoqués alguns despreniments en una façana del carrer Mercè Rodoreda de Reus, sense causar ferits. També ha obligat a suspendre alguns actes de la festa de la Misericòrdia de Reus.

Llamps a Selva del Camp

A la Selva del Camp, quatre treballadors han resultat ferits lleus quan l'ona expansiva d'un llamp els ha llançat a terra.

L'aiguat ha provocat una esllavissada a la carretera local entre la Selva i Almoster. S'ha establert pas alternatiu per als 40 vehicles afectats. Al cap de dues hores, la circulació ha quedat normalitzada.

 

Inuncat en prealerta

Protecció Civil manté la prealerta del Pla Inuncat per risc de pluges en diversos punts de Catalunya. Després d'una nit amb més de 440 trucades per incidents relacionats amb la pluja, la matinada ha estat tranquil·la i no hi ha hagut incidències importants.

Tot i això, el subdirector operatiu de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio que avui les pluges poden ser localment fortes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut