Barcelona / Madrid

Tempesta política pel col·lapse al Prat

El col·lapse a l'aeroport del Prat també està tenint conseqüències polítiques. Els grups parlamentaris del PP, CiU i ERC al Congrés han demanat la convocatòria de la diputació permanent de la cambra baixa. CiU vol que hi compareguin els ministres Magdalena Álvarez, José Montilla i Alfredo Pérez Rubalcaba. ERC, EU-ICV i el grup Mixt també han demanat la compareixença de la ministra de Foment. CiU també vol que es reuneixi la diputació permanent del Parlament de Catalunya, perquè entén que el govern català no ha donat la cara davant el caos generat al Prat. També el PP català ha exigit la compareixença dels consellers Joaquim Nadal i Montserrat Tura.

Actualitzat

La membre de l'executiva del PSC Carme Chacón ha dit que el seu partit acceptarà que es convoqui la Diputació Permanent del Parlament per tractar el conflicte de l'aeroport del Prat i que serà el portaveu del partit, Miquel Iceta, qui es pronunciï sobre la petició de l'oposició de què compareguin consellers de la Generalitat. Carme Chacón ha defensat que tant la Generalitat com el govern espanyol "han fet en tot moment el que havien de fer" davant els incidents que van comencar divendres a l'aeroport del Prat. La dirigent del PSC creu que Mas està "nerviós i fa riure" quan critica José Montilla, perquè el ministre "no té competències" en aquest àmbit.


Precisament CiU reclama la compareixença del ministre d'Indústria al Congrés perquè considera que José Montilla ha d'explicar la incidència que la vaga salvatge hagi pogut tenir en el turisme. El seu portaveu, Josep Antoni Duran Lleida, ha assegurat que els socialistes "amaguen el cap sota l'ala" i Montilla només està pendent de fer campanya.

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha criticat el PSC per haver mantingut un "silenci clamorós" davant el caos al Prat i CiU per haver renunciat al traspàs. Carod ha reclamat una "cimera" de partits catalans per fixar una estratègia i reclamar a les Corts el traspàs de la gestió de l'aeroport "sense ambiguitats".

El PP també ha criticat l'actuació del govern. El secretari general dels populars, Angel Acebes, ha acusat avui el Govern de "desídia", "incompetència" i "passivitat" en la vaga dels treballadors de terra del Prat que, segons el seu parer, ha generat un "caos sense precedents" i una "imatge vergonyosa" per a Espanya al món.

ICV-EUiA, a través del vicepresident d'Iniciativa, Jordi Guillot, ha afirmat que "és el moment que el govern central i AENA assumeixin les seves responsabilitats" i que seria oportú que algu dimitís o fos cessat.

 

Anar al contingut