Barcelona

Temperatures agradables en un cel ennuvolat amb possibilitat d'algun plugim dispers

Dissabte es veurà mig ennuvolat al principi. Podran caure alguns ruixats dispersos, però haurem d'esperar dilluns i dimarts perquè siguin més moderats i arribin acompanyats d'un descens de les temperatures.

Alberto AlcántaraActualitzat
Dissabte començarà amb la presència dels núvols arribats de matinada des del sud peninsular. Avançaran de sud a nord, de tal manera que, al llarg del matí, les clarianes s'imposaran a bona part de Catalunya. També a primeres hores es veuran alguns bancs de boira a l'interior i el litoral sud. Al llarg de la tarda, la nuvolositat es concentrarà cap al Pirineu, prepirineu i nord-est. En aquestes zones creixeran alguns ruixats puntuals, de caràcter feble en general. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.700 metres.

Les temperatures mínimes pujaran una mica pels núvols nocturns. Les màximes seran molt similars a les de dissabte.

Al País Valencià i les Balears dominarà el sol, després de la retirada dels núvols en direcció a Catalunya.

Diumenge, una pertorbació s'aproparà cap al golf de Biscaia. Aquest moviment atmosfèric provocarà l'arribada de més núvols a Catalunya, però encara no portaran pluges significatives. A més a més, les temperatures es mantindran força suaus, fins i tot amb màximes més altes.

I la setmana que ve...

L'anticicló es retirarà i deixarà pas a l'arribada de la pertorbació, però, compte, perquè sembla que vindrà amb vents del nord. Aquesta situació només deixaria precipitacions al nord del país. Dilluns esperem ruixats, ja més moderats, al nord-est, i més mestral i tramuntana. Dimarts podrien continuar les pluges localitzades al sector oriental. Aquests dos dies portaran un notable descens tèrmic. Serà molt transitori, donat que les temperatures tornaran a pujar la segona meitat de la setmana. Destaquem que dimecres es preveu una important llevantada al País Valencià i les Balears.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut