Toledo

Telma Ortiz demana formalment davant la justícia que no s'informi més de la seva vida

La germana de la princesa Letícia, Telma Ortiz, ha demanat formalment davant la justícia que, a partir d'ara, no s'informi més de la seva vida privada. Aquest dilluns s'ha fet a Toledo la vista oral, en la qual Telma Ortiz ha sol·licitat mesures cautelars contra més de 50 mitjans de comunicació perquè no publiquin ni distribueixin més imatges d'ella ni de la seva parella, Enrique Martín-Llop, excepte quan participin en actes oficials. El seu advocat, Fernando Garrido, ha titllat "d'assetjament insoportable" la situació que pateix la parella les 24 hores del dia".

Actualitzat

És la primera vegada que una demanda d'aquestes característiques es presenta de manera preventiva, és a dir, abans que s'hagi publicat cap imatge de la persona demandant.

La demanda de mesures cautelars afecta televisions nacionals i autonòmiques, agències de notícies, revistes del cor nacionals i empreses editorials. Per plantejar aquesta decisió, la parella s'ha emparat en l'article 9 de la Llei del 5 de maig de 1982, que desenvolupa el dret fonamental establert en l'article 18 de la Constitució sobre la protecció a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge.

L'advocat de la germana de la princesa d'Astúries ha afirmat que el dret a la imatge és un dret protegit per la Constitució i es poden demanar "mesures cautelars". Fernando Garrido al·lega que els seus representants no són "personatges públics ni per càrrec, ni per professió, ni per haver fet ostentació pública del seu parentiu". El lletrat ha comparat aquesta situació al fet que, per exemple, ningú coneix els germans dels president del govern. Ha matisat, però, que la imatge de Telma Ortiz i la seva parella quedaria desprotegida en el moment que assistissin a un acte oficial i públic.

Fernando Garrido ha subratllat la "irrellevància" de les informacions sobre la seva clienta. Les imatges de Telma Ortiz apareixien al costat de titulars com "Telma en moto per Madrid" o "Telma es col·loca les ulleres de sol".

Anar al contingut