Madrid

Telefónica cobrarà 58 cèntims d'euro pel servei d'identificació de trucades a partir del juliol

A partir del 10 de juliol, Telefónica aplicarà una quota de 58 cèntims d'euro pel servei d'identificació de trucades, que fins ara oferia de forma gratuïta. La mesura afectarà els clients que no tinguin ADSL o paquets d'ofertes i augmentarà els ingressos de la companyia en desenes de milions d'euros a l'any. Des de la Federació de Consumidors en Acció (FACUA) s'ha denunciat que l'increment suposa una pujada encoberta del 3,6% a la quota d'abonament mensual. FACUA assegura que el cobrament d'aquesta nova tarifa vulnera la legislació sobre protecció als consumidors, ja que milions de clients tenen activada per defecte la identificació de trucades sense que mai no ho hagin sol·licitat.

Actualitzat

De la seva banda, la companyia s'ha defensat afirmant que l'increment de la quota només afectarà els clients que no disposin de paquets d'ofertes, com el Dúo o el Trío, tarifes planes de veu o ADSL. A més, Telefónica diu que els clients poden donar-se de baixa trucant al 1004. Sigui com sigui, FACUA assegura que és la companyia la que s'ha d'encarregar de donar de baixa el servei a tots els clients perquè aquests decideixin si desitgen activar-lo i pagar-lo.

El cobrament dels 0,58 euros -50 cèntims d'euro més IVA- afectarà una part dels 7,1 milions d'usuaris que no tenen contractats serveis d'ADSL de Telefónica.

La quota d'abonament mensual de Telefónica és de 16,21 euros mensuals. Amb el suplement de 0,58 euros, la quota pujaria un 3,6%, que s'afegiria al 2% que ja va pujar el passat mes de gener.

Anar al contingut