Palma

Tejeiro diu que se sent "amenaçat" i ha de callar però que "Urdangarin i Torres han fet barbaritats absolutes"

El cunyat de Torres diu que sent "amenaçat" per por a una querella per vulnerar el secret professional

RedaccióActualitzat

L'exassessor fiscal de l'Institut Nóos i un dels testimonis clau en el judici, Miguel Tejeiro, ha declarat a Palma que se sent "amenaçat" per contestar. Tejeiro ha dit sentir-se coaccionat a l'hora de declarar pel secret professional que no pot violar i ha afirmat, en aquest sentit, que Iñaki Urdangarin i Diego Torres han fet autèntiques barbaritats, però que no pot dir en què per por a una querella.

"El senyor Urdangarin i el senyor Torres han fet barbaritats absolutes."

El testimoni ha criticat els dos socis per acusar-lo de delictes que estan acusats ells i després fer-lo callar amb l'amenaça de querelles per vulnerar el secret professional. En la mateixa línia, ha qualificat "d'absoluta canallada" que el seu cunyat intenti atribuir-li activitats en què no ha tingut cap intervenció ni responsabilitat.

El també cunyat de Torres ha explicat que les actes d'Aizoon les redactaven Urdangarin i la infanta i que Torres "desviava diners a l'estranger" i no pas ell perquè no tenia poders per fer-ho. El testimoni ha explicat que l'única persona de l'Institut Nóos que podia "pagar factures de centenars de milers d'euros a De Goes", l'empresa amb seu a Londres de Torres, era el mateix Torres, que a més era titular de Blossom Hill, una societat que estava a Belice propietària de De Goes. També el seu cunyat era l'únic que podia fer transferències a un compte de Luxemburg del qual era titular juntament amb la seva germana, Ana María Tejeiro.

Urdangarin escollia les persones que contractava

Miguel Tejeiro ha dit també que era l'exduc de Palma qui escollia les persones que contractava la societat que, segons han admès diversos testimonis durant el judici, tenia treballadors ficticis, tot i que ha admès que ell era el que determinava el nombre de treballadors necessaris perquè Aizoon pogués obtenir beneficis fiscals per amortització anticipada d'inversions.

"En tot cas, sempre ha de firmar-se un contracte entre l'empleador i l'empleat."

Tejeiro diu que la infanta va seguir un guió i que no era de la seva "màxima confiança"

L'exassessor fiscal de l'Institut Nóos ha insinuat que la infanta va seguir un "guió" quan va ser interrogada com acusada i, que malgrat el que va dir l'Infanta durant el judici, ell i Cristina no eren amics i no era de la seva "màxima confiança".

"Va dir que jo era de la seva màxima confiança quan realment ens hem vist tres vegades. No sé què li passava pel cap."

Tejeiro compareix per tercer dia després que la seva declaració s'ha vist interrompuda dues vegades per la disputa jurídica sobre si està obligat a no revelar informació pel secret professional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut