Tècnics de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona mostren el seu rebuig al trasllat "forçós" de les obres de Sixena

ACN Barcelona.-Els tècnics de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, que gestiona la Xarxa de Museus Locals de la demarcació de Barcelona, ha manifestat, a través d'un comunicat difós aquest diumenge a través de les xarxes socials, el seu "desacord" amb l'execució provisional de la sentència que obliga a traslladar al monestir de Sixena les 44 peces que formen part de la col·lecció del Museu de Lleida, una operació que el jutjat d'Osca ha fixat per aquest dilluns. En aquest sentit, els tècnics han mostrat el seu "rebuig" al "trasllat forçós" i han mostrat la seva "preocupació per l'impacte negatiu que aquestes mesures poden tenir en la seva preservació". Argumenten que aquesta decisió "afecta negativament a les tasques de protecció, documentació, conservació, estudi i difusió que el Museu de Lleida desenvolupa de forma exemplar".

Els tècnics de l'Oficina de Patrimoni Cultural han alertat que el trasllat trenca "la unitat de la col·lecció i del discurs museogràfic" del Museu de Lleida.

Anar al contingut