L'escultura amb l'escena sexual del rei Joan Carles I va causar polèmica al MACBA
L'escultura amb l'escena sexual del rei Joan Carles I va causar polèmica al MACBA
Barcelona

Tatxo Benet compra la polèmica escultura del rei Joan Carles I sodomitzat

L'empresari lleidatà va adquirir la peça sobre presos polítics censurada a Arco

RedaccióActualitzat

L'empresari lleidatà Tatxo Benet ha comprat una altra peça artística polèmica. L'escultura va aixecar polèmica en ser exposada, fa tres anys, al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

La peça mostra el rei Joan Carles I sodomitzat per una líder feminista boliviana que, alhora, practica sexe anal amb un pastor alemany. A més, el monarca vomita sobre un llit amb cascos de les SS.
 


L'exposició es va suspendre incialment. Al final, però, la peça es va exhibir. L'enrenou va causar la dimissió del director, Bartomeu Marí, en desacord que s'exhibís perquè la considerava "ofensiva", i el cessament dels comissaris de la mostra, titulada "La bèstia i el sobirà".

La peça es titula "Haute Couture 04 Transport" i és obra de l'austríaca Ines Doujak i el britànic John Barker. 
 


Benet, soci de Mediapro, va comprar la instal·lació fotogràfica "Presos polítics a l'Espanya contemporània", que va ser retirada de la Fira Arco de Madrid.

L'obra, de Santiago Sierra, va passar pel Museu de Lleida i ara es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. En canvi, el Parlament Europeu va rebutjar exposar-la.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Art
Anar al contingut